
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Courgettes
Courgette (geraspte) | 100 g g | ||
Wortelen
Wortel (geraspte) | 100 g g | ||
Eieren Ei | 2 | ||
Roomkaas Roomkaas | 70 g g | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 250 g g | ||
Bakpoeder Bakpoeder | 1,5 tl tl | ||
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 2 el el | ||
Salademix pitten en zaden Salademix pitten en zaden | 30 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | 50 ml ml | ||
Melk Melk | 50 ml ml | ||
Grana padano
Grana padano (geraspte) | 50 g g | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKrokant courgette-wortelbrood
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de geraspte courgette.
- Klop de olijfolie met de melk en de eieren glad. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere
kom de groenten met de roomkaas, bloem, de geraspte kaas, het bakpoeder en de tijm. Giet er het eiermengsel bij en spatel alles goed onder elkaar. - Schep het beslag in de cakevorm en strijk het oppervlak glad. Bestrooi met de pitten en zaden en zet 45 minuten
in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
Laat het brood na het bakken nog 10 minuten rusten en haal dan voorzichtig uit de vorm. Laat verder afkoelen
op een rooster.