De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Krokant courgette-wortelbrood

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Courgettes Courgette
(geraspte)
100 g g
Wortelen Wortel
(geraspte)
100 g g
Eieren Ei2
Roomkaas Roomkaas70 g g
Tarwebloem Tarwebloem250 g g
Bakpoeder Bakpoeder1,5 tl tl
Tijmblaadjes Tijmblaadjes2 el el
Salademix pitten en zaden Salademix pitten en zaden30 g g
Olijfolie Olijfolie50 ml ml
Melk Melk50 ml ml
Grana padano Grana padano
(geraspte)
50 g g
Peper Peper
Zout Zout

Krokant courgette-wortelbrood

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:10 u.
(115)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de geraspte courgette.
  2. Klop de olijfolie met de melk en de eieren glad. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere
    kom de groenten met de roomkaas, bloem, de geraspte kaas, het bakpoeder en de tijm. Giet er het eiermengsel bij en spatel alles goed onder elkaar.
  3. Schep het beslag in de cakevorm en strijk het oppervlak glad. Bestrooi met de pitten en zaden en zet 45 minuten
    in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
    Laat het brood na het bakken nog 10 minuten rusten en haal dan voorzichtig uit de vorm. Laat verder afkoelen
    op een rooster.