Krokant courgette-wortelbrood

Krokant courgette-wortelbrood
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:10 u

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de geraspte courgette.

  2. Klop de olijfolie met de melk en de eieren glad. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een anderekom de groenten met de roomkaas, bloem, de geraspte kaas, het bakpoeder en de tijm. Giet er het eiermengsel bij en spatel alles goed onder elkaar.

  3. kom de groenten met de roomkaas, bloem, de geraspte kaas, het bakpoeder en de tijm. Giet er het eiermengsel bij en spatel alles goed onder elkaar.

  4. Schep het beslag in de cakevorm en strijk het oppervlak glad. Bestrooi met de pitten en zaden en zet 45 minutenin de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.Laat het brood na het bakken nog 10 minuten rusten en haal dan voorzichtig uit de vorm. Laat verder afkoelenop een rooster.

  5. in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

    Laat het brood na het bakken nog 10 minuten rusten en haal dan voorzichtig uit de vorm. Laat verder afkoelen

    op een rooster.