De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Krokant gegrilde lamsbout met appelsalade en aardappeltaartjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamsbouten Lamsbout1,2 kg kg
Paprikapoeder Paprikapoeder2 el el
Gedroogde tijm Gedroogde tijm1 el el
Gedroogde basilicum Gedroogde basilicum1 el el
Currypoeder Currypoeder2 el el
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden2 el el
Bruine suiker Bruine suiker2 el el
Mosterd Mosterd4 el el
Uien Ui
(in parten)
2
Bollen knoflook Bol knoflook
(gehalveerd)
1
Bruine Archivist Bruine Archivist330 ml ml
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout
Aardappelen Aardappel8
Chilipiment Chilipiment1 el el
Appels Appel
(rode)
3
Walnoten Walnoten50 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas40 g g
Azijn Azijn1 el el
Suiker Suiker0,5 el el
Rucola Rucola70 g g

Krokant gegrilde lamsbout met appelsalade en aardappeltaartjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:50 u.
(18)

Bereiding

  1. Maak een mengeling van het paprikapoeder, de gedroogde tijm, basilicum, currypoeder, garam masala en suiker. Kruid flink met peper en zout. Bestrijk de lamsbout met de mosterd en strooi er vervolgens de kruidenmengeling. over. Wikkel het vlees in plastic folie en leg 2 uur in de ijskast.
  2. Laat de lamsbout voor het bakken op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vlees in een grote braadslee. Leg er de partjes ui en de gehalveerde bol look langs. Giet er het bier en 100 ml water bij en zet de braadslede 1 uur 15 min. in de oven totdat het vlees rosé is (of een kerntemperatuur van ongeveer 65°C heeft). Dek af met aluminiumfolie als het vlees te bruin wordt.
  3. Borstel deaardappelen schoon en snij ze in dunne plakjes. Hussel de aardappelplakjes met de tijm, chilipiment en de gesmolten boter. Kruid met peper en zout. Verdeel de plakjes aardappel over 8 holtes van een muffinvorm en druk goed aan. Dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven. Haal daarna het aluminiumfolie weg en zet nog eens 15 minuten in de oven. Haal de aardappeltorentjes er met een lepel voorzichtig uit.
  4. Hak voor de appelsalade de walnoten grof en bak ze in een droge koekenpan goudbruin. Kruid met wat zout en laat afkoelen. Snij de appels in partjes en schep ze om met de azijn, suiker en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg de rucola of spinazie in een mooie schaal. Verdeel er de appelpartjes over. Bestrooi de salade met de walnoten en geraspte Parmezaanse kaas.
  5. Haal de lamsbout uit de oven. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat nog 15 minuten rusten. Giet hetvocht uit de braadslee door een zeef en laat 10 minuten inkoken. Bind eventueel met wat sausbinder of klontjes ijskoude boter. Snij het vlees vervolgens in mooie plakjes en serveer met de appelsalade, aardappeltaartjes en het sausje.