Krokant gegrilde lamsbout met appelsalade en aardappeltaartjes

Krokant gegrilde lamsbout met appelsalade en aardappeltaartjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:50 u

Voorbereiding

  1. Maak een mengeling van het paprikapoeder, de gedroogde tijm, basilicum, currypoeder, garam masala en suiker. Kruid flink met peper en zout. Bestrijk de lamsbout met de mosterd en strooi er vervolgens de kruidenmengeling. over. Wikkel het vlees in plastic folie en leg 2 uur in de ijskast.

  2. Laat de lamsbout voor het bakken op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vlees in een grote braadslee. Leg er de partjes ui en de gehalveerde bol look langs. Giet er het bier en 100 ml water bij en zet de braadslede 1 uur 15 min. in de oven totdat het vlees rosé is (of een kerntemperatuur van ongeveer 65°C heeft). Dek af met aluminiumfolie als het vlees te bruin wordt.

  3. Borstel deaardappelen schoon en snij ze in dunne plakjes. Hussel de aardappelplakjes met de tijm, chilipiment en de gesmolten boter. Kruid met peper en zout. Verdeel de plakjes aardappel over 8 holtes van een muffinvorm en druk goed aan. Dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven. Haal daarna het aluminiumfolie weg en zet nog eens 15 minuten in de oven. Haal de aardappeltorentjes er met een lepel voorzichtig uit.

  4. Hak voor de appelsalade de walnoten grof en bak ze in een droge koekenpan goudbruin. Kruid met wat zout en laat afkoelen. Snij de appels in partjes en schep ze om met de azijn, suiker en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg de rucola of spinazie in een mooie schaal. Verdeel er de appelpartjes over. Bestrooi de salade met de walnoten en geraspte Parmezaanse kaas.

  5. Haal de lamsbout uit de oven. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat nog 15 minuten rusten. Giet hetvocht uit de braadslee door een zeef en laat 10 minuten inkoken. Bind eventueel met wat sausbinder of klontjes ijskoude boter. Snij het vlees vervolgens in mooie plakjes en serveer met de appelsalade, aardappeltaartjes en het sausje.