De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Krokant schelvishaasje met groene kool-ricottapuree en citroensausje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Schelvishaasjes Schelvishaasje4 stukken stuk
Paneermeel Paneermeel50 g g
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas30 g g
Tarwebloem Tarwebloem100 g g
Eieren Ei1
Bieslook Bieslook2 el el
Aardappelen Aardappel600 g g
Groene kool Groene kool200 g g
Ricotta Ricotta150 g g
Groentebouillon Groentebouillon0,5 blokjes blokje
Kookroom Kookroom100 ml ml
Eidooiers Eidooier3
Nootmuskaat Nootmuskaat
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout
Citroenen Citroen
(sap)
1

Krokant schelvishaasje met groene kool-ricottapuree en citroensausje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(194)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en hak de kool in stukjes. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water, voeg er tijdens de laatste vijf minuten de groene kool aan toe. Doe het paneermeel samen met de geraspte Parmezaanse kaas in bord. Doe ook de bloem en het geklutste ei in twee aparte borden.
  2. Kruid de visfilets met peper en zout en wentel ze eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeelmengsel. Bak ze in olijfolie goudbruin en gaar.
  3. Giet de aardappelen en de kool af en pureer ze met de ricotta smeuïg. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Breng 50 ml water aan de kook met het bouillonblokje, de room en het citroensap. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Klop de eierdooiers los en roer, van het vuur, door de saus.
  5. Verdeel de puree over de borden. Leg er een visfilet op en werk af met het citroensausje en de bieslook.