Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Schelvishaasjes Schelvishaasje | 4 stukken stuk | |
Paneermeel Paneermeel | 50 g g | |
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas | 30 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 100 g g | |
Eieren Ei | 1 | |
Bieslook Bieslook | 2 el el | |
Aardappelen Aardappel | 600 g g | |
Groene kool Groene kool | 200 g g | |
Ricotta Ricotta | 150 g g | |
Groentebouillon Groentebouillon | 0,5 blokjes blokje | |
Kookroom Kookroom | 100 ml ml | |
Eidooiers Eidooier | 3 | |
Nootmuskaat Nootmuskaat | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Citroenen
Citroen (sap) | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKrokant schelvishaasje met groene kool-ricottapuree en citroensausje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de aardappelen en hak de kool in stukjes. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water, voeg er tijdens de laatste vijf minuten de groene kool aan toe. Doe het paneermeel samen met de geraspte Parmezaanse kaas in bord. Doe ook de bloem en het geklutste ei in twee aparte borden.
- Kruid de visfilets met peper en zout en wentel ze eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeelmengsel. Bak ze in olijfolie goudbruin en gaar.
- Giet de aardappelen en de kool af en pureer ze met de ricotta smeuïg. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Breng 50 ml water aan de kook met het bouillonblokje, de room en het citroensap. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Klop de eierdooiers los en roer, van het vuur, door de saus.
- Verdeel de puree over de borden. Leg er een visfilet op en werk af met het citroensausje en de bieslook.