
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aubergines Aubergine | 1 | ||
Basilicum Basilicum | |||
Ricotta Ricotta | 150 g g | ||
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler | 80 g g | ||
Eieren Ei | 2 | ||
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas (geraspt) | 40 g g | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 80 g g | ||
Paneermeel Paneermeel | 80 g g | ||
Frituurolie Frituurolie | 300 ml ml | ||
Tomatensaus
Tomatensaus (met basilicum) | 200 ml ml | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKrokante auberginekoekjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de aubergine in plakjes, bestrooi beide kanten met zout en laat ze op keukenpapier 15 minuten liggen. Dep droog.
- Snij de basilicum fijn. Meng er de ricotta, de kaas, de Parmezaanse kaas en de helft van de eieren onder. Meng goed.
- Beleg de helft van de aubergineschijfjes met het mengsel en leg er een auberingeschijfje bovenop. Zet 1 uur in de vriezer.
- Doe de bloem, paneermeel en de resterende ei (losgeklopt) in 3 aparte kommetjes. Haal de aubergineschijfjes eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel.
- Verwarm de olie en bak de schijfjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenrol, bestrooi met nog wat zout en serveer met een tomatensausje.
TIP: Ook lekker met een sneetje gekookte ham tussen.