De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Krokante auberginekoekjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aubergines Aubergine1
Basilicum Basilicum
Ricotta Ricotta150 g g
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler80 g g
Eieren Ei2
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
40 g g
Tarwebloem Tarwebloem80 g g
Paneermeel Paneermeel80 g g
Frituurolie Frituurolie300 ml ml
Tomatensaus Tomatensaus
(met basilicum)
200 ml ml
Peper Peper
Zout Zout

Krokante auberginekoekjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(2)

Bereiding

  1. Snij de aubergine in plakjes, bestrooi beide kanten met zout en laat ze op keukenpapier 15 minuten liggen. Dep droog.
  2. Snij de basilicum fijn. Meng er de ricotta, de kaas, de Parmezaanse kaas en de helft van de eieren onder. Meng goed.
  3. Beleg de helft van de aubergineschijfjes met het mengsel en leg er een auberingeschijfje bovenop. Zet 1 uur in de vriezer.
  4. Doe de bloem, paneermeel en de resterende ei (losgeklopt) in 3 aparte kommetjes. Haal de aubergineschijfjes eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel.
  5. Verwarm de olie en bak de schijfjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenrol, bestrooi met nog wat zout en serveer met een tomatensausje.

TIP: Ook lekker met een sneetje gekookte ham tussen.