Krokante auberginekoekjes

Krokante auberginekoekjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken25 min

Voorbereiding

  1. Snij de aubergine in plakjes, bestrooi beide kanten met zout en laat ze op keukenpapier 15 minuten liggen. Dep droog.

  2. Snij de basilicum fijn. Meng er de ricotta, de kaas, de Parmezaanse kaas en de helft van de eieren onder. Meng goed.

  3. Beleg de helft van de aubergineschijfjes met het mengsel en leg er een auberingeschijfje bovenop. Zet 1 uur in de vriezer.

  4. Doe de bloem, paneermeel en de resterende ei (losgeklopt) in 3 aparte kommetjes. Haal de aubergineschijfjes eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel.

  5. Verwarm de olie en bak de schijfjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenrol, bestrooi met nog wat zout en serveer met een tomatensausje.

  6. TIP: Ook lekker met een sneetje gekookte ham tussen.