Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aubergines Aubergine | 1 | |
Basilicum Basilicum | ||
Ricotta Ricotta | 150 g g | |
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler | 80 g g | |
Eieren Ei | 2 | |
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas (geraspt) | 40 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 80 g g | |
Paneermeel Paneermeel | 80 g g | |
Frituurolie Frituurolie | 300 ml ml | |
Tomatensaus
Tomatensaus (met basilicum) | 200 ml ml | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKrokante auberginekoekjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de aubergine in plakjes, bestrooi beide kanten met zout en laat ze op keukenpapier 15 minuten liggen. Dep droog.
- Snij de basilicum fijn. Meng er de ricotta, de kaas, de Parmezaanse kaas en de helft van de eieren onder. Meng goed.
- Beleg de helft van de aubergineschijfjes met het mengsel en leg er een auberingeschijfje bovenop. Zet 1 uur in de vriezer.
- Doe de bloem, paneermeel en de resterende ei (losgeklopt) in 3 aparte kommetjes. Haal de aubergineschijfjes eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel.
- Verwarm de olie en bak de schijfjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenrol, bestrooi met nog wat zout en serveer met een tomatensausje.
TIP: Ook lekker met een sneetje gekookte ham tussen.