
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten Sjalot | 1 | ||
Zalm
Zalm (vers) | 150 g g | ||
Gerookte zalm Gerookte zalm | 100 g g | ||
Citroensap Citroensap | 1 el el | ||
Kappertjes Kappertjes | 2 el el | ||
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) | 2 el el | ||
Witte wijn Witte wijn | 100 ml ml | ||
Yoghurt Yoghurt | 2 el el | ||
Mayonaise Mayonaise | 1 el el | ||
Broden
Brood (desem) | 8 sneetjes sneetje | ||
Boter Boter | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de komkommersalsa
Azijn Azijn | 125 ml ml | ||
Water Water | 250 ml ml | ||
Suiker Suiker | 40 g g | ||
Minikomkommers Minikomkommer | 4 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKrokante desemtoast met zalmrilette en komkommersalsa
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm voor de komkommersalade de azijn met de suiker, het water en 1/2 tl zout. Snij de komkommer in dunne plakjes. Leg ze in een bokaal en giet er het azijnmengsel over. Laat minstens een uurtje trekken.
- Verwijder met een scherp mes het bruine randje van de verse zalmfilet. Snij in blokjes. Snipper de sjalot. Breng de witte wijn met de ui aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de zalmblokjes toe. Laat 2 minuten garen.
- Snij de gerookte zalm fijn. Giet de zalmfilet en de ui door een zeef en vang het vocht op. Laat de zalm en de ui wat afkoelen en meng er dan de gerookte zalm onder.
- Maak een sausje met 3 el van het kookvocht, de yoghurt, de mayonaise en het citroensap. Kruid met peper en zout. Meng het sausje onder de zalm. Voeg de kappertjes en bieslook toe en schep goed om. Zet koel.
- Bestrijk de sneetjes brood met boter en bak ze langs beide kanten goudbruin in een koekenpan. Schep er de zalmrilette op en beleg met de ingelegde komkommer. Bestrooi eventueel nog met extra bieslook.