De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Krokante desemtoast met zalmrilette en komkommersalsa

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot1
Zalm Zalm
(vers)
150 g g
Gerookte zalm Gerookte zalm100 g g
Citroensap Citroensap1 el el
Kappertjes Kappertjes2 el el
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Witte wijn Witte wijn100 ml ml
Yoghurt Yoghurt2 el el
Mayonaise Mayonaise1 el el
Broden Brood
(desem)
8 sneetjes sneetje
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Voor de komkommersalsa

Azijn Azijn125 ml ml
Water Water250 ml ml
Suiker Suiker40 g g
Minikomkommers Minikomkommer4

Krokante desemtoast met zalmrilette en komkommersalsa

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:20 u.
(40)

Bereiding

  1. Verwarm voor de komkommersalade de azijn met de suiker, het water en 1/2 tl zout. Snij de komkommer in dunne plakjes. Leg ze in een bokaal en giet er het azijnmengsel over. Laat minstens een uurtje trekken. 
  2. Verwijder met een scherp mes het bruine randje van de verse zalmfilet. Snij in blokjes. Snipper de sjalot. Breng de witte wijn met de ui aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de zalmblokjes toe. Laat 2 minuten garen.
  3. Snij de gerookte zalm fijn. Giet de zalmfilet en de ui door een zeef en vang het vocht op. Laat de zalm en de ui wat afkoelen en meng er dan de gerookte zalm onder.
  4. Maak een sausje met 3 el  van het kookvocht,  de yoghurt, de mayonaise en het citroensap. Kruid met peper en zout. Meng het sausje onder de zalm. Voeg de kappertjes en bieslook toe en schep goed om. Zet koel.
  5. Bestrijk de sneetjes brood met boter en bak ze langs beide kanten goudbruin in een koekenpan. Schep er de zalmrilette op en beleg met de ingelegde komkommer. Bestrooi eventueel nog met extra bieslook.