Krokante fazantfilet met pasta en romige champignonsaus

Krokante fazantfilet met pasta en romige champignonsaus
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.

  2. Bak de fazantfilets in een ovenbestendige pan in boter langs alle kanten goudbruin en krokant. Dek de pan af met aluminiumfolie en zet 8 minuten in de oven. Scheur de oesterzwammenin hapklare stukken en bak ze, samen met de tijm, in boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Houd warm.

  3. Fruit de sjalot in boter glazig. Voeg de kastanje champignons toe en bak goudbruin. Kruid met het currypoeder. Los het bouillonblokje op in het kokend water. Blus de pan met champignons met de witte wijn en de kippenbouillon. Laat enkele minuten zachtjes inkoken. Mix alles glad en haal door een fijne zeef. Doe de saus opnieuw in de pan en roer er de mascarpone en mosterd onder. Laat nog even doorwarmen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

  4. Verdeel de pasta mooi over de borden. Leg er een fazantfilet bij en schep er de oesterzwammen over. Werk af met de romige champignonsaus.