
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet | 4 | ||
Uien Ui | 2 | ||
Zoete aardappelen Zoete aardappel | 300 g g | ||
Aardappelen Aardappel | 300 g g | ||
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 400 g g | ||
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) | 2 el el | ||
Tijm Tijm | takjes takje | ||
Mosterd Mosterd | 1 el el | ||
Ricotta Ricotta | 100 g g | ||
Melk Melk | 250 ml ml | ||
Paneermeel Paneermeel | 100 g g | ||
Tarwebloem Tarwebloem | |||
Eieren Ei | |||
Nootmuskaat Nootmuskaat | |||
Boter Boter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKrokante witte vis met witloofpuree (en melksaus)
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de zoete en gewone aardappelen en snij in stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water.Snij het witloof in fijne reepjes en roerbak ze 2 minuten in boter.
- Snipper de uien en stoof glazig in boter. Rits er de blaadjes tijm bij en kruid met peper, zout en het nootmuskaat. Giet er de melk bij en breng aan de kook.Meng de bloem met een klontje boter en voeg in delen en al roerend toe aan de saus. Laat indikken.
- Kluts het ei los in een bord. Doe 100 g bloem en het paneermeel in twee andere borden.Kruid de visfilets met peper en zout. Wentel ze eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Bak ze goudbruin in boter.
- Giet de aardappelen af en stamp ze met de mosterd en de ricotta tot puree. Schep er het gebakken witloof onder.Verdeel de puree over de borden en leg er telkens een krokante visfilets op. Giet er wat van de melksaus over en werk af met de bieslook.