De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kroket van kalkoenstoofvlees

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kalkoenstoofvlees Kalkoenstoofvlees300 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
4 takjes takje
Boter Boter3 el el
Eieren Ei1
Tarwebloem Tarwebloem3 el el
Runderbouillon Runderbouillon0,5 blokjes blokje
Water Water200 ml ml
Melk Melk1 el el
Olijfolie Olijfolie1 el el
Paneermeel Paneermeel200 g g
Frituurolie Frituurolie
Peper Peper
Zout Zout

Kroket van kalkoenstoofvlees

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(6)

Bereiding

  1. Snij het stoofvlees in kleine stukjes.
  2. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem doorheen. Laat 2 minuten bakken.
  3. Voeg al roerend de vleesbouillon toe en blijf roeren tot je een gladde saus krijgt. Meng er het stoofvlees en de peterselie onder en laat 2 minuten op laag vuur koken. Kruid met peper en zout.
  4. Schep het stoofvleesmengsel in een diep bord en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  5. Klop de eieren met de melk en de olie los. Doe het paneermeel in een ander bord. Verdeel het stoofvleesmengsel in kleine porties en maak er kroketten van. Rol elke kroket door het paneermeel, vervolgens door het eimengsel en nog een keer door het paneermeel. Leg ze minstens een uur terug in de koelkast.
  6. Verhit het frituurvet tot 180°C. Frituur de kroketten goudbruin.

TIP: Lekker met gefrituurde peterselie, partjes citroen en mosterd.