
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kalkoenstoofvlees Kalkoenstoofvlees | 300 g g | ||
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 4 takjes takje | ||
Boter Boter | 3 el el | ||
Eieren Ei | 1 | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 3 el el | ||
Runderbouillon Runderbouillon | 0,5 blokjes blokje | ||
Water Water | 200 ml ml | ||
Melk Melk | 1 el el | ||
Olijfolie Olijfolie | 1 el el | ||
Paneermeel Paneermeel | 200 g g | ||
Frituurolie Frituurolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKroket van kalkoenstoofvlees
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij het stoofvlees in kleine stukjes.
- Smelt de boter in een pan en roer er de bloem doorheen. Laat 2 minuten bakken.
- Voeg al roerend de vleesbouillon toe en blijf roeren tot je een gladde saus krijgt. Meng er het stoofvlees en de peterselie onder en laat 2 minuten op laag vuur koken. Kruid met peper en zout.
- Schep het stoofvleesmengsel in een diep bord en zet minstens 2 uur in de koelkast.
- Klop de eieren met de melk en de olie los. Doe het paneermeel in een ander bord. Verdeel het stoofvleesmengsel in kleine porties en maak er kroketten van. Rol elke kroket door het paneermeel, vervolgens door het eimengsel en nog een keer door het paneermeel. Leg ze minstens een uur terug in de koelkast.
- Verhit het frituurvet tot 180°C. Frituur de kroketten goudbruin.
TIP: Lekker met gefrituurde peterselie, partjes citroen en mosterd.