
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Hindesteaks
Hindesteak (in stukjes) | 600 g g | |
Wortelen
Wortel (in blokjes) | 1 | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 3 el el | |
Volle melk Volle melk | 120 ml ml | |
Peperkoek Peperkoek | 2 sneetjes sneetje | |
Wildfond Wildfond | 150 ml ml | |
Paneermeel Paneermeel | 100 g g | |
Eieren Ei | 2 | |
Mosterd Mosterd | ||
Boter Boter | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKroketjes van hinde
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Bak de stukjes vlees goudbruin in olijfolie. Schep uit de pan.
- Doe de ui en de wortel, samen met een klont boter in de pan en bak glazig. Roer er de bloem onder en laat 1 minuut al roerend bakken. Blus met de wildfond en breng aan de kook. Giet er de melk bij en breng opnieuw aan de kook.
- Doe het vlees terug in de pan en brokkel er de peperkoek bij. Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen. Roer er de peterselie onder en kruid bij met peper en zout. Giet in een schaal en laat volledig, liefste een nacht, afkoelen.
- Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Neem een handvol koude ragout en vorm er een kroket van. Wentel de kroket eerst door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel. Herhaal zodat de kroketten een stevige paneerlaag hebben. Doe hetzelfde met de rest van de ragout.
- Bak de kroketjes in frituurolie van 170°C goudbruin. Serveer met wat mosterd.