Kunstig gestapelde hapjes

Kunstig gestapelde hapjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:55 u

Voorbereiding

    Blini’s met rode biet, zoete aardappel en gerookte zalm:

  1. Hak de bieslook fijn. Snij de rode bieten in plakjes. Schil de zoete aardappel en snij in plakjes. Hussel ze door wat olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze beetgaar op een hete grillpan.

  2. Kruid de zure room met peper en zout. Halveer de plakjes zalm. Beleg elke blini met een plakje rode biet en een plakje zoete aardappel. Leg er telkens een plakje gerookte zalm op en werk af met een lepeltje zure room en bieslook.

  3. Peperkoek met faux gras:

  4. Hak de peterselie fijn. Schil de appel en snij in schijfjes van een halve centimeter. Bestrooi ze met de suiker. Verhit de boter en bak de appelschijfjes beetgaar. Bestrooi met de krulpeterselie.

  5. Snij de faux gras even groot als de peperkoekjes. Beleg ze met één of twee appelschijfjes en een plakje faux gras. Werk af met een lepeltje veenbessencompote en bestrooi met de verkruimelde speculaas.

  6. Parmezaankoekje met tomaat en rivierkreeftjes:

  7. Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de kaas met de bloem en boter tot een stevig deeg. Stort het deeg in een kleine, ingevette ovenschotel en duw lichtjes aan (tot ongeveer een dikte van 1 centimeter). Zet 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  8. Haal de koek uit de ovenschaal en snij in kleine vierkantjes van 5 centimeter. Snij de tomaatjes in plakjes en snij de bieslook fijn. Meng de zure room met de bieslook en het limoensap en kruid met peper en zout.

  9. Beleg de parmezaankoekjes met een lepel zure room, plakjes tomaat en rivierkreeftjes. Werk af met de rucola en druppel er nog wat olijfolie over.

  10. Aardappel-uientorentje:

  11. Verwarm de over voor op 190°C. Snij de rode uien in plakjes van ½ centimeter. Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes. Hussel ze met een flinke scheut olijfolie, tijm en geperste look en kruid met peper en zout.

  12. Beboter een muffinvorm en vul elk vormpje afwisselend met aardappelschijfjes, plakjes rode ui en geraspte kaas. Eindig met een plakje rode ui. Kruid nog met wat peper en zet de muffinvorm 50 minuten in de oven.

  13. Werk de torentjes af met extra kaas en tijm.