De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kunstig gestapelde hapjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Blini’s met rode biet, zoete aardappel en gerookte zalm:

Blini's Blini8
Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet2
Zoete aardappelen Zoete aardappel1
Gerookte zalm Gerookte zalm4 sneetjes sneetje
Zure room Zure room3 el el
Bieslook Bieslook1 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Peperkoek met faux gras:

Peperkoekjes met vijgen en rozijnen Peperkoekje met vijgen en rozijnen8
Peterselie Peterselie takjes takje
Appels Appel1
Veenbessencompote Veenbessencompote2 el el
Speculaaskoekjes Speculaaskoekje
(verkruimeld)
2 el el
Boter Boter1 el el
Suiker Suiker1 el el
Faux gras Faux gras160 g g

Parmezaankoekje met tomaat en rivierkreeftjes:

Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas200 g g
Tarwebloem Tarwebloem200 g g
Kerstomaten Kerstomaat4
Bieslook Bieslook1 el el
Rucola Rucola
Limoenen Limoen
(sap)
0,5
Rivierkreeftjes Rivierkreeftjes150 g g
Zure room Zure room150 g g
Boter Boter200 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Aardappel-uientorentje:

Aardappelen Aardappel4
Rode uien Rode ui2
Tijm Tijm
(vers)
1 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas3 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Kunstig gestapelde hapjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:55 u.
(2)

Bereiding

Blini’s met rode biet, zoete aardappel en gerookte zalm:

  1. Hak de bieslook fijn. Snij de rode bieten in plakjes. Schil de zoete aardappel en snij in plakjes. Hussel ze door wat olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze beetgaar op een hete grillpan.
  2. Kruid de zure room met peper en zout. Halveer de plakjes zalm. Beleg elke blini met een plakje rode biet en een plakje zoete aardappel. Leg er telkens een plakje gerookte zalm op en werk af met een lepeltje zure room en bieslook.

Peperkoek met faux gras:

  1. Hak de peterselie fijn. Schil de appel en snij in schijfjes van een halve centimeter. Bestrooi ze met de suiker. Verhit de boter en bak de appelschijfjes beetgaar. Bestrooi met de krulpeterselie.
  2. Snij de faux gras even groot als de peperkoekjes. Beleg ze met één of twee appelschijfjes en een plakje faux gras. Werk af met een lepeltje veenbessencompote en bestrooi met de verkruimelde speculaas.

Parmezaankoekje met tomaat en rivierkreeftjes:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de kaas met de bloem en boter tot een stevig deeg. Stort het deeg in een kleine, ingevette ovenschotel en duw lichtjes aan (tot ongeveer een dikte van 1 centimeter). Zet 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  2. Haal de koek uit de ovenschaal en snij in kleine vierkantjes van 5 centimeter. Snij de tomaatjes in plakjes en snij de bieslook fijn. Meng de zure room met de bieslook en het limoensap en kruid met peper en zout.
  3. Beleg de parmezaankoekjes met een lepel zure room, plakjes tomaat en rivierkreeftjes. Werk af met de rucola en druppel er nog wat olijfolie over.

Aardappel-uientorentje:

  1. Verwarm de over voor op 190°C. Snij de rode uien in plakjes van ½ centimeter. Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes. Hussel ze met een flinke scheut olijfolie, tijm en geperste look en kruid met peper en zout.
  2. Beboter een muffinvorm en vul elk vormpje afwisselend met aardappelschijfjes, plakjes rode ui en geraspte kaas. Eindig met een plakje rode ui. Kruid nog met wat peper en zet de muffinvorm 50 minuten in de oven.
  3. Werk de torentjes af met extra kaas en tijm.