
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Blini’s met rode biet, zoete aardappel en gerookte zalm:
Blini's Blini | 8 | |
Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet | 2 | |
Zoete aardappelen Zoete aardappel | 1 | |
Gerookte zalm Gerookte zalm | 4 sneetjes sneetje | |
Zure room Zure room | 3 el el | |
Bieslook Bieslook | 1 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Peperkoek met faux gras:
Peperkoekjes met vijgen en rozijnen Peperkoekje met vijgen en rozijnen | 8 | |
Peterselie Peterselie | takjes takje | |
Appels Appel | 1 | |
Veenbessencompote Veenbessencompote | 2 el el | |
Speculaaskoekjes
Speculaaskoekje (verkruimeld) | 2 el el | |
Boter Boter | 1 el el | |
Suiker Suiker | 1 el el | |
Faux gras Faux gras | 160 g g |
Parmezaankoekje met tomaat en rivierkreeftjes:
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | 200 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 200 g g | |
Kerstomaten Kerstomaat | 4 | |
Bieslook Bieslook | 1 el el | |
Rucola Rucola | ||
Limoenen
Limoen (sap) | 0,5 | |
Rivierkreeftjes Rivierkreeftjes | 150 g g | |
Zure room Zure room | 150 g g | |
Boter Boter | 200 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Aardappel-uientorentje:
Aardappelen Aardappel | 4 | |
Rode uien Rode ui | 2 | |
Tijm
Tijm (vers) | 1 el el | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas | 3 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKunstig gestapelde hapjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Blini’s met rode biet, zoete aardappel en gerookte zalm:
- Hak de bieslook fijn. Snij de rode bieten in plakjes. Schil de zoete aardappel en snij in plakjes. Hussel ze door wat olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze beetgaar op een hete grillpan.
- Kruid de zure room met peper en zout. Halveer de plakjes zalm. Beleg elke blini met een plakje rode biet en een plakje zoete aardappel. Leg er telkens een plakje gerookte zalm op en werk af met een lepeltje zure room en bieslook.
Peperkoek met faux gras:
- Hak de peterselie fijn. Schil de appel en snij in schijfjes van een halve centimeter. Bestrooi ze met de suiker. Verhit de boter en bak de appelschijfjes beetgaar. Bestrooi met de krulpeterselie.
- Snij de faux gras even groot als de peperkoekjes. Beleg ze met één of twee appelschijfjes en een plakje faux gras. Werk af met een lepeltje veenbessencompote en bestrooi met de verkruimelde speculaas.
Parmezaankoekje met tomaat en rivierkreeftjes:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de kaas met de bloem en boter tot een stevig deeg. Stort het deeg in een kleine, ingevette ovenschotel en duw lichtjes aan (tot ongeveer een dikte van 1 centimeter). Zet 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
- Haal de koek uit de ovenschaal en snij in kleine vierkantjes van 5 centimeter. Snij de tomaatjes in plakjes en snij de bieslook fijn. Meng de zure room met de bieslook en het limoensap en kruid met peper en zout.
- Beleg de parmezaankoekjes met een lepel zure room, plakjes tomaat en rivierkreeftjes. Werk af met de rucola en druppel er nog wat olijfolie over.
Aardappel-uientorentje:
- Verwarm de over voor op 190°C. Snij de rode uien in plakjes van ½ centimeter. Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes. Hussel ze met een flinke scheut olijfolie, tijm en geperste look en kruid met peper en zout.
- Beboter een muffinvorm en vul elk vormpje afwisselend met aardappelschijfjes, plakjes rode ui en geraspte kaas. Eindig met een plakje rode ui. Kruid nog met wat peper en zet de muffinvorm 50 minuten in de oven.
- Werk de torentjes af met extra kaas en tijm.