De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kwartel in preinestje met portosaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel8
Preistengels Preistengel2
Boter Boter100 g g
Winterpuree Winterpuree
(van pompoen)
500 g g
Olijfolie Olijfolie

Voor de saus

Uien Ui1
Wortelen Wortel30 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Rode wijn Rode wijn2 dl dl
Gevogeltefond Gevogeltefond1 dl dl
Porto Porto
Boter Boter

Kwartel in preinestje met portosaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(2)

Bereiding

  1. Voor de saus:Snijd de ui en wortel in grove stukken en bak in een pan tot de groenten lichtjes karamelliseren, voeg er de tomatenpuree aan toe en laat nog even doorbakken. Voeg er vervolgens de rode wijn en gevogeltefond aan toe en laat tot de helft inkoken. Zeef het geheel en laat nog eens tot de helft inkoken. Parfumeer met porto. Werk het geheel met een staafmixer op met wat boter net voor je opdient.
  2. Snijd 2/3 van de prei in brunoise en stoof in boter. Snijd het overige stuk in julienne en frituur in een frietketel op 170 °C. Houd de prei warm.
  3. Kleur de kwartels kort in olijfolie op een hevig vuur en laat ze vervolgens 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 à 190 °C braden. Snijd na het garen de kwartels middendoor.
  4. Schik de gestoofde prei op een warm bord en leg er de stukjes kwartel bovenop. Giet de saus rondom het geheel en versier het vlees met de frituurde julienne van prei. Serveer er de winterpuree van pompoen bij.

KOOKTIPS BIJ KWARTELS:

  • Laat kwartels voor het braden een goed uur op kamertemperatuur komen.
  • Laat ze na het braden een 5-tal minuutjes onder aluminiumfolie rusten.
  • Houd de karkasjes bij, die kun je later verwerken om zelf gevogeltefond te maken.