De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kwartel in preinestje met portosaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel8
Preistengels Preistengel2
Boter Boter100 g g
Winterpuree Winterpuree
(van pompoen)
500 g g
Olijfolie Olijfolie

Voor de saus

Uien Ui1
Wortelen Wortel30 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Rode wijn Rode wijn2 dl dl
Gevogeltefond Gevogeltefond1 dl dl
Porto Porto
Boter Boter

Kwartel in preinestje met portosaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(0)

Bereiding

  1. Voor de saus:Snijd de ui en wortel in grove stukken en bak in een pan tot de groenten lichtjes karamelliseren, voeg er de tomatenpuree aan toe en laat nog even doorbakken. Voeg er vervolgens de rode wijn en gevogeltefond aan toe en laat tot de helft inkoken. Zeef het geheel en laat nog eens tot de helft inkoken. Parfumeer met porto. Werk het geheel met een staafmixer op met wat boter net voor je opdient.
  2. Snijd 2/3 van de prei in brunoise en stoof in boter. Snijd het overige stuk in julienne en frituur in een frietketel op 170 °C. Houd de prei warm.
  3. Kleur de kwartels kort in olijfolie op een hevig vuur en laat ze vervolgens 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 à 190 °C braden. Snijd na het garen de kwartels middendoor.
  4. Schik de gestoofde prei op een warm bord en leg er de stukjes kwartel bovenop. Giet de saus rondom het geheel en versier het vlees met de frituurde julienne van prei. Serveer er de winterpuree van pompoen bij.

KOOKTIPS BIJ KWARTELS:

  • Laat kwartels voor het braden een goed uur op kamertemperatuur komen.
  • Laat ze na het braden een 5-tal minuutjes onder aluminiumfolie rusten.
  • Houd de karkasjes bij, die kun je later verwerken om zelf gevogeltefond te maken.

Gelijkaardige recepten

Hindegebraad met groene asperges en pompoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Hindegebraad met groene asperges en pompoen
45 min.
(0)
Herfstslaatje met kwartel en gekonfijte sjalot

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Herfstslaatje met kwartel en gekonfijte sjalot
40 min.
(0)
Kwartel op Indische wijze

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartel op Indische wijze
40 min.
(0)
Hindesteak met peer, knolselder en rode kool

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Hindesteak met peer, knolselder en rode kool
35 min.
(0)
Gelakte eend met gebakken witloof

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gelakte eend met gebakken witloof
40 min.
(0)
Parelhoen met pickles en gebakken bloemkool

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Parelhoen met pickles en gebakken bloemkool
40 min.
(0)
Everzwijnrollade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Everzwijnrollade
45 min.
(0)
Everzwijnragout met paddenstoelenmengeling

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Everzwijnragout met paddenstoelenmengeling
40 min.
(0)
Eend met gekaramelliseerde appelen en peren

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Eend met gekaramelliseerde appelen en peren
45 min.
(1)
Hindestoofpotje in chocoladesaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Hindestoofpotje in chocoladesaus
1:45 u.
(1)
Gelakte eendenborstfilet met notenkorstje en groene asperges

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gelakte eendenborstfilet met notenkorstje en groene asperges
40 min.
(0)
Kwartel met druifjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartel met druifjes
25 min.
(0)
Hindegebraad met Muscat de Rivesaltes en uienkonfijt

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Hindegebraad met Muscat de Rivesaltes en uienkonfijt
40 min.
(0)
Parelhoen à la waterzooi

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Parelhoen à la waterzooi
40 min.
(0)
Eendenborst à l'orange met venkel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Eendenborst à l'orange met venkel
50 min.
(0)