Kwartel op Indische wijze

Kwartel op Indische wijze
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  2. Verhit boter in een pan en bak er de kwartels in aan. Haal uit de pan en gaar 10 minuten verder in de voorverwarmde oven. Laat dan even rusten onder aluminiumfolie en snijd de bouten en borstfilets los van het karkas.

  3. Snipper de sjalotten en snijd de gewassen prei in gelijke ringen en de mango in balkjes.

  4. Stoof de sjalot en prei aan in het bakvocht van de kwartels. Bestrooi met het currypoeder en laat kort doorbakken. Blus met de fond en room en laat even inkoken. Werk af met de mangobalkjes en wat fijngehakte koriander, breng op smaak met peper en zout.

  5. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Serveer de rijst met de Indische saus. Werk af met de stukken kwartel en wat korianderblaadjes.