De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kwartel op Indische wijze

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel4
Basmatirijst Basmatirijst375 g g
Boter Boter100 g g

Voor de Indische saus

Sjalotten Sjalot
(groot formaat)
2
Mango's Mango1
Preistengels Preistengel2
Gevogeltefond Gevogeltefond2 dl dl
Kookroom Kookroom3 dl dl
Currypoeder Currypoeder3 g g
Koriander Koriander
(+ extra voor de afwerking)
Zeezout Zeezout
Peper Peper

Kwartel op Indische wijze

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Verhit boter in een pan en bak er de kwartels in aan. Haal uit de pan en gaar 10 minuten verder in de voorverwarmde oven. Laat dan even rusten onder aluminiumfolie en snijd de bouten en borstfilets los van het karkas.
  3. Snipper de sjalotten en snijd de gewassen prei in gelijke ringen en de mango in balkjes.
  4. Stoof de sjalot en prei aan in het bakvocht van de kwartels. Bestrooi met het currypoeder en laat kort doorbakken. Blus met de fond en room en laat even inkoken. Werk af met de mangobalkjes en wat fijngehakte koriander, breng op smaak met peper en zout.
  5. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Serveer de rijst met de Indische saus. Werk af met de stukken kwartel en wat korianderblaadjes.