De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kwartel uit de oven met paddenstoelen, pommes fondantes, winterwortelen en een jus van gevogeltefond

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel4
Uien Ui1
Wortelen Wortel1
Gevogeltefond Gevogeltefond200 ml ml
Tijm Tijm takjes takje
Cognac Cognac50 ml ml
Boter Boter
(koude + extra)
80 g g
Paddenstoelenmix Paddenstoelenmix500 g g
Wortelen Wortel
(mix)
500 g g

Voor de pommes fondantes

Aardappelen Aardappel
(grote)
8
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter
(roomboter)
Tijm Tijm2 takjes takje
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Kippenbouillon Kippenbouillon500 ml ml
Peper Peper
Zout Zout

Kwartel uit de oven met paddenstoelen, pommes fondantes, winterwortelen en een jus van gevogeltefond

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(1)

Bereiding

  1. Maak de aardappelen schoon en snij ze in de vorm van een tonnetje. Pel en snipper de ui. Schil en snij de wortel in kleine stukjes. Zet een ruime pan op het vuur en doe hier de olijfolie en boter in.
  2. Leg de aardappeltonnetjes in de pan wanneer de boter gesmolten is. Sprenkel wat peper en zout over de aardappelen en leg de takjes tijm en een teentje knoflook in de pan. Draai de aardappelen om wanneer de onderkant mooi goudbruin is.
  3. Voeg de bouillon toe wanneer ook de andere kant van de aardappel goudbruin is. Schenk zoveel bouillon in de pan dat de aardappels voor ongeveer twee derde onder staan. Zet een deksel op de pan en laat de aardappelen 10 tot 15 minuten koken.
  4. Kruid de kwartels met peper en zout. Bind ze mooi op. Braad de kwartel samen met de gesnipperde ui en een wortel mee in de oven.
  5. Terwijl de kwartels na het braden rusten, blus je de braadslede met gevogeltefond. Laat enkele minuten koken en zeef de jus. Voeg een beetje cognac toe. Breng op smaak met peper en zout. Bind vervolgens de jus: klop hiervoor de koude boter in kleine stukjes door de hete jus.
  6. Maak de winterwortelen schoon en stoof ze kort aan in een ruime steelpan met een klontje gesmolten boter. Blus ze met een beetje water of bouillon en laat ze op een laag vuurtje verder garen.
  7. Verhit een beetje olijfolie in een steelpan en bak de paddenstoelenmix kort op. Breng ze op smaak met peper en een snufje zout. Schik alles op een bord en serveer met de jus.

TIP: halveer de porties en je hebt een ideaal voorgerecht.

Kwartel uit de oven met paddenstoelen, pommes fondantes, winterwortelen en een jus van gevogeltefond
50 min.

Kwartel uit de oven met paddenstoelen, pommes fondantes, winterwortelen en een jus van gevogeltefond

Ingrediënten

Kwartel
4
Ui
1
Wortel
1
Gevogeltefond
200 ml
Cognac
50 ml
Boter (koude + extra)
80 g
Paddenstoelenmix
500 g
Wortel (mix)
500 g
Aardappel (grote)
8
Olijfolie
Boter (roomboter)
Tijm
2 takje
Teentje knoflook
1
Kippenbouillon
500 ml
Peper
Zout
Kwartel uit de oven met paddenstoelen, pommes fondantes, winterwortelen en een jus van gevogeltefond
50 min.

Step 1

Kwartel uit de oven met paddenstoelen, pommes fondantes, winterwortelen en een jus van gevogeltefond

  1. Maak de aardappelen schoon en snij ze in de vorm van een tonnetje. Pel en snipper de ui. Schil en snij de wortel in kleine stukjes. Zet een ruime pan op het vuur en doe hier de olijfolie en boter in.
  2. Leg de aardappeltonnetjes in de pan wanneer de boter gesmolten is. Sprenkel wat peper en zout over de aardappelen en leg de takjes tijm en een teentje knoflook in de pan. Draai de aardappelen om wanneer de onderkant mooi goudbruin is.
  3. Voeg de bouillon toe wanneer ook de andere kant van de aardappel goudbruin is. Schenk zoveel bouillon in de pan dat de aardappels voor ongeveer twee derde onder staan. Zet een deksel op de pan en laat de aardappelen 10 tot 15 minuten koken.
  4. Kruid de kwartels met peper en zout. Bind ze mooi op. Braad de kwartel samen met de gesnipperde ui en een wortel mee in de oven.
  5. Terwijl de kwartels na het braden rusten, blus je de braadslede met gevogeltefond. Laat enkele minuten koken en zeef de jus. Voeg een beetje cognac toe. Breng op smaak met peper en zout. Bind vervolgens de jus: klop hiervoor de koude boter in kleine stukjes door de hete jus.
  6. Maak de winterwortelen schoon en stoof ze kort aan in een ruime steelpan met een klontje gesmolten boter. Blus ze met een beetje water of bouillon en laat ze op een laag vuurtje verder garen.
  7. Verhit een beetje olijfolie in een steelpan en bak de paddenstoelenmix kort op. Breng ze op smaak met peper en een snufje zout. Schik alles op een bord en serveer met de jus.

TIP: halveer de porties en je hebt een ideaal voorgerecht.

Kwartel: 4
Ui: 1
Wortel: 1
Gevogeltefond: 200 ml
Cognac: 50 ml
Boter (koude + extra): 80 g
Paddenstoelenmix: 500 g
Wortel (mix): 500 g
Aardappel (grote): 8
Olijfolie
Boter (roomboter)
Tijm: 2 takje
Teentje knoflook: 1
Kippenbouillon: 500 ml
Peper
Zout
Kwartel uit de oven met paddenstoelen, pommes fondantes, winterwortelen en een jus van gevogeltefond

Feedback

How did you like cooking with us?

Gelijkaardige recepten

Gebraden kwartel met aardappel-spinaziestoemp

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gebraden kwartel met aardappel-spinaziestoemp
45 min.
(0)
Kwartelstoofpotje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartelstoofpotje
30 min.
(0)
Ovengebakken kwartel met blanquette van lentegroentjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ovengebakken kwartel met blanquette van lentegroentjes
50 min.
(4)
Herfstslaatje met kwartel en gekonfijte sjalot

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Herfstslaatje met kwartel en gekonfijte sjalot
40 min.
(0)
Kwartels op een spiesje met hummus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartels op een spiesje met hummus
4:30 u.
(4)
Kwartels met geglaceerde wortelen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartels met geglaceerde wortelen
25 min.
(0)
Warme salade van gegrilde kwartel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Warme salade van gegrilde kwartel
35 min.
(1)
Salade van kwartel met peultjes en sinaasappel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Salade van kwartel met peultjes en sinaasappel
25 min.
(0)
Kwartels met prei en gedroogd fruit

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartels met prei en gedroogd fruit
40 min.
(1)
Kwartel in preinestje met portosaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartel in preinestje met portosaus
50 min.
(0)
Kerstpastei met een strikje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kerstpastei met een strikje
1:45 u.
(0)
Pompoen wellington met couscous

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Pompoen wellington met couscous
1:10 u.
(0)
Feestelijke broodkrans met camembert uit de oven

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Feestelijke broodkrans met camembert uit de oven
40 min.
(2)
Parelhoen met witloof en winterpuree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Parelhoen met witloof en winterpuree
1:10 u.
(0)
Vispannetje met mosterdroomsaus onder een dakje van bladerdeeg

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Vispannetje met mosterdroomsaus onder een dakje van bladerdeeg
45 min.
(1)