De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kwartels in bruine boter en appel_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel4
Honing Honing4 el el
Mosterd Mosterd1 tl tl
Balsamicocrème Balsamicocrème1 - 2 tl tl
Rozijnen Rozijnen1 el el
Sjalotten Sjalot
(fijngesneden)
1
Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek)
8 sneetjes sneetje
Tijm Tijm8 takjes takje
Boter Boter70 g g
Appels Appel1
Citroensap Citroensap2 el el
Peper Peper
Zout Zout
Nootmuskaat Nootmuskaat
Bladspinazie Bladspinazie300 g g
Radijzen Radijs

Kwartels in bruine boter en appel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(2)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kwartels met peper en zout. Meng de sjalot, rozijnen, de helft van de honing, de mosterd en balasamicocrème en vul hiermee de kwartels. Wikkel de kwartels telkens in 2 plakjes spek.
  2. Schik de kwartels in een ovenschaal en leg er de takjes tijm bij. Zet de kwartels 10 minuten in de oven. Leg een klontje boter op de kwartels en verlaag de oventemperatuur tot 160°C. Laat de kwartels nog 35 minuten garen.
  3. Snij de appel in julienne en besprenkel meteen met citroensap. Smelt de overige boter op een middelhoog vuur en haal af en toe het pannetje van het vuur, zodat de boter langzaam bruint, maar niet verbrandt.
  4. Meng de appelstukjes met de overige honing en laat ze 30 seconden stoven. Breng verder op smaak met peper en zout en een snuifje nootmuskaat. Stoof in de rest van de boter de radijsjes en spinazie gaar.