Kwartels in bruine boter en appel

Kwartels in bruine boter en appel
MoeilijkheidMakkelijk
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kwartels met peper en zout. Meng de sjalot, rozijnen, de helft van de honing, de mosterd en balasamicocrème en vul hiermee de kwartels. Wikkel de kwartels telkens in 2 plakjes spek.

  2. Schik de kwartels in een ovenschaal en leg er de takjes tijm bij. Zet de kwartels 10 minuten in de oven. Leg een klontje boter op de kwartels en verlaag de oventemperatuur tot 160°C. Laat de kwartels nog 35 minuten garen.

  3. Snij de appel in julienne en besprenkel meteen met citroensap. Smelt de overige boter op een middelhoog vuur en haal af en toe het pannetje van het vuur, zodat de boter langzaam bruint, maar niet verbrandt.

  4. Meng de appelstukjes met de overige honing en laat ze 30 seconden stoven. Breng verder op smaak met peper en zout en een snuifje nootmuskaat. Stoof in de rest van de boter de radijsjes en spinazie gaar.