Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kwartels Kwartel | 4 | |
Honing Honing | 4 el el | |
Mosterd Mosterd | 1 tl tl | |
Balsamicocrème Balsamicocrème | 1 - 2 tl tl | |
Rozijnen Rozijnen | 1 el el | |
Sjalotten
Sjalot (fijngesneden) | 1 | |
Gerookt spek
Gerookt spek (ontbijtspek) | 8 sneetjes sneetje | |
Tijm Tijm | 8 takjes takje | |
Boter Boter | 70 g g | |
Appels Appel | 1 | |
Citroensap Citroensap | 2 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat | ||
Bladspinazie Bladspinazie | 300 g g | |
Radijzen Radijs |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKwartels in bruine boter en appel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kwartels met peper en zout. Meng de sjalot, rozijnen, de helft van de honing, de mosterd en balasamicocrème en vul hiermee de kwartels. Wikkel de kwartels telkens in 2 plakjes spek.
- Schik de kwartels in een ovenschaal en leg er de takjes tijm bij. Zet de kwartels 10 minuten in de oven. Leg een klontje boter op de kwartels en verlaag de oventemperatuur tot 160°C. Laat de kwartels nog 35 minuten garen.
- Snij de appel in julienne en besprenkel meteen met citroensap. Smelt de overige boter op een middelhoog vuur en haal af en toe het pannetje van het vuur, zodat de boter langzaam bruint, maar niet verbrandt.
- Meng de appelstukjes met de overige honing en laat ze 30 seconden stoven. Breng verder op smaak met peper en zout en een snuifje nootmuskaat. Stoof in de rest van de boter de radijsjes en spinazie gaar.