Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak de lentepuree. Schil en was de aardappelen. Kook ze gaar met wat zout. Giet de aardappelen af en pureer. Voeg melk, 20 g boter, peper en zout toe en laat nog eventjes opkoken. Hak wat bieslook fijn en meng voor het serveren onder de puree.
- Schil en snij de wortelen in grote stukken. Fruit deze in een klontje boter met de gesnipperde sjalot. Bestrooi met de suiker, kruid met peper en zout en voeg een scheut water toe. Laat de wortelen stoven tot bijna al het water verdampt is en de wortelen beetgaar zijn.
- Bak de kwartels goudbruin in een pan met een klontje boter. Kruid met peper en zout. Bak de kwartels verder in de voorverwarmde oven.
- Warm de bloemenhoning-tijmsaus op.
- Serveer de kwartels met de geglaceerde wortelen, enkele quenelles lentepuree en de bloemenhoning-tijmsaus. Werk af met plukjes tijm.