De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kwartels met geglaceerde wortelen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel4
Wortelen Wortel600 g g
Boter Boter70 g g
Sjalotten Sjalot1
Suiker Suiker4 el el
Delicieux bloemenhoning-tijmsaus Delicieux bloemenhoning-tijmsaus200 ml ml
Tijm Tijm
Zout Zout
Peper Peper

Voor de lentepuree

Aardappelen Aardappel600 g g
Melk Melk1,5 dl dl
Bieslook Bieslook

Kwartels met geglaceerde wortelen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(0)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de lentepuree. Schil en was de aardappelen. Kook ze gaar met wat zout. Giet de aardappelen af en pureer. Voeg melk, 20 g boter, peper en zout toe en laat nog eventjes opkoken. Hak wat bieslook fijn en meng voor het serveren onder de puree.
  3. Schil en snij de wortelen in grote stukken. Fruit deze in een klontje boter met de gesnipperde sjalot. Bestrooi met de suiker, kruid met peper en zout en voeg een scheut water toe. Laat de wortelen stoven tot bijna al het water verdampt is en de wortelen beetgaar zijn.
  4. Bak de kwartels goudbruin in een pan met een klontje boter. Kruid met peper en zout. Bak de kwartels verder in de voorverwarmde oven.
  5. Warm de bloemenhoning-tijmsaus op.
  6. Serveer de kwartels met de geglaceerde wortelen, enkele quenelles lentepuree en de bloemenhoning-tijmsaus. Werk af met plukjes tijm.

Kwartels met geglaceerde wortelen
25 min.

Kwartels met geglaceerde wortelen

Ingrediënten

Kwartel
4
Wortel
600 g
Boter
70 g
Sjalot
1
Suiker
4 el
Delicieux bloemenhoning-tijmsaus
200 ml
Tijm
Zout
Peper
Aardappel
600 g
Melk
1.5 dl
Bieslook
Kwartels met geglaceerde wortelen
25 min.

Step 1

Kwartels met geglaceerde wortelen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de lentepuree. Schil en was de aardappelen. Kook ze gaar met wat zout. Giet de aardappelen af en pureer. Voeg melk, 20 g boter, peper en zout toe en laat nog eventjes opkoken. Hak wat bieslook fijn en meng voor het serveren onder de puree.
  3. Schil en snij de wortelen in grote stukken. Fruit deze in een klontje boter met de gesnipperde sjalot. Bestrooi met de suiker, kruid met peper en zout en voeg een scheut water toe. Laat de wortelen stoven tot bijna al het water verdampt is en de wortelen beetgaar zijn.
  4. Bak de kwartels goudbruin in een pan met een klontje boter. Kruid met peper en zout. Bak de kwartels verder in de voorverwarmde oven.
  5. Warm de bloemenhoning-tijmsaus op.
  6. Serveer de kwartels met de geglaceerde wortelen, enkele quenelles lentepuree en de bloemenhoning-tijmsaus. Werk af met plukjes tijm.

Kwartel: 4
Wortel: 600 g
Boter: 70 g
Sjalot: 1
Suiker: 4 el
Delicieux bloemenhoning-tijmsaus: 200 ml
Tijm
Zout
Peper
Aardappel: 600 g
Melk: 1.5 dl
Bieslook
Kwartels met geglaceerde wortelen

Feedback

How did you like cooking with us?

Gelijkaardige recepten

Gebraden kwartel met aardappel-spinaziestoemp

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gebraden kwartel met aardappel-spinaziestoemp
45 min.
(0)
Luxevispannetje met knoflookcrumble

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Luxevispannetje met knoflookcrumble
15 min.
(0)
Kalfsgebraad gevuld met kruidenkaas

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kalfsgebraad gevuld met kruidenkaas
35 min.
(1)
Rosbief met ratatouille en pommes duchesse

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Rosbief met ratatouille en pommes duchesse
35 min.
(0)
Pangasiusfilet met wittewijn-limoensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Pangasiusfilet met wittewijn-limoensaus
20 min.
(0)
Tonijnsteak met orecchiette aglio e peperoncino

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Tonijnsteak met orecchiette aglio e peperoncino
15 min.
(1)
Pasta met zeevruchten en tomatensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Pasta met zeevruchten en tomatensaus
20 min.
(1)
Kreeftensalade met gekonfijte tomaat en koriander

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kreeftensalade met gekonfijte tomaat en koriander
60 min.
(0)
Zalm in bladerdeeg

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Zalm in bladerdeeg
40 min.
(1)
Ovengebakken kwartel met blanquette van lentegroentjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ovengebakken kwartel met blanquette van lentegroentjes
50 min.
(4)
Gevulde rosbief met farfalle

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gevulde rosbief met farfalle
45 min.
(0)
Gewokte eendenfilet met ananas en rijst

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gewokte eendenfilet met ananas en rijst
35 min.
(1)
Parelhoen met tijmkorst

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Parelhoen met tijmkorst
30 min.
(0)
Asperges à la flamande

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Asperges à la flamande
20 min.
(2)
Asperges met gerookte zalm, spinazie en mousselinesaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Asperges met gerookte zalm, spinazie en mousselinesaus
30 min.
(7)