
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rozemarijn
Rozemarijn (gedroogde ) | 2 el el | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | ||
Zout Zout | 1 tl tl | ||
Peper
Peper (versgemalen zwarte) | |||
Citroenen
Citroen (sap) | 1 | ||
Olijfolie Olijfolie | 3 el el | ||
Kwartels Kwartel | 4 |
Voor de afwerking
Munt
Munt (fijngesneden ) | 8 el el | ||
Hummus Hummus | 2 potten pot | ||
Kerstomaten Kerstomaat | |||
Olijfolie Olijfolie | 3 el el | ||
Chilipepers
Chilipeper (gemalen ) | 1 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKwartels op een spiesje met hummus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Begin met de marinade. Maal de rozemarijn en de knoflook fijn in een vijzel. Doe peper en zout erbij en stamp alles fijn. Voeg het citroensap en de olijfolie erbij en meng alles goed door elkaar.
- Knip de ruggengraat uit de kwartels en druk ze plat.
- Stop de kwartels in een plastic zak en giet er de marinade bij. Masseer de marinade goed rond en leg de zak 2 tot 3 uur in de koelkast.
- Bereid een barbecue voor of warm de oven voor op 200°C.
- Haal de kwartels uit de marinade en rijg ze aan spiesen.
- Steek een spies door de poot en daarna door het borstvlees. Doe dat ook aan de andere kant.
- Leg de spiesen direct boven de hitte van de BBQ of in de oven en draai regelmatig zodat het vlees gelijkmatig gaart. De kwartels zijn gaar na 15 à 18 minuten.
- Werk de kwartels verder af met fijngesneden munt. Serveer de kwartels met hummus, gehalveerde kerstomaatjes en enkele blaadjes extra munt. Meng de olijfolie met de gemalen chilipepers en giet deze over de hummus voor extra pit.