De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kwartels op een spiesje met hummus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rozemarijn Rozemarijn
(gedroogde )
2 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Zout Zout1 tl tl
Peper Peper
(versgemalen zwarte)
Citroenen Citroen
(sap)
1
Olijfolie Olijfolie3 el el
Kwartels Kwartel4

Voor de afwerking

Munt Munt
(fijngesneden )
8 el el
Hummus Hummus2 potten pot
Kerstomaten Kerstomaat
Olijfolie Olijfolie3 el el
Chilipepers Chilipeper
(gemalen )
1 el el

Kwartels op een spiesje met hummus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

4:30 u.
(18)

Bereiding

  1. Begin met de marinade. Maal de rozemarijn en de knoflook fijn in een vijzel. Doe peper en zout erbij en stamp alles fijn. Voeg het citroensap en de olijfolie erbij en meng alles goed door elkaar.
  2. Knip de ruggengraat uit de kwartels en druk ze plat.
  3. Stop de kwartels in een plastic zak en giet er de marinade bij. Masseer de marinade goed rond en leg de zak 2 tot 3 uur in de koelkast.
  4. Bereid een barbecue voor of warm de oven voor op 200°C.
  5. Haal de kwartels uit de marinade en rijg ze aan spiesen.
  6. Steek een spies door de poot en daarna door het borstvlees. Doe dat ook aan de andere kant.
  7. Leg de spiesen direct boven de hitte van de BBQ of in de oven en draai regelmatig zodat het vlees gelijkmatig gaart. De kwartels zijn gaar na 15 à 18 minuten.
  8. Werk de kwartels verder af met fijngesneden munt. Serveer de kwartels met hummus, gehalveerde kerstomaatjes en enkele blaadjes extra munt. Meng de olijfolie met de gemalen chilipepers en giet deze over de hummus voor extra pit.