
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamsbouten
Lamsbout (van 600 g) | 1 | ||
Wortelen Wortel | 120 g g | ||
Uien Ui | 2 | ||
Rode paprika's Rode paprika | 1 | ||
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 1 el el | ||
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Boter Boter | 50 g g | ||
Peterselie Peterselie | |||
Zeezout Zeezout |
Lentepuree
Aardappelen Aardappel | 600 g g | ||
Melk Melk | 1,5 dl dl | ||
Lente-uitjes Lente-ui |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listLamsbout met garam masala
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Schil de wortelen, pel de uien en was de rode paprika. Snij de groenten in grote stukken.
- Wrijf de lamsbout in met garam masala-kruiden en kruid eventueel bij met peper en zout.
- Smelt de boter en olijfolie in een pan en bak de lamsbout goudbruin.
- Schik de groenten en knoflook in een braadslee en leg de lamsbout erop. Overgiet met het bakvet uit de pan en zet in de voorverwarmde oven. Bak de lamsbout ongeveer 35 minuten, overgiet regelmatig met de braadjus uit de braadslee.
- Maak de lentepuree. Schil en was de aardappelen. Kook ze gaar met wat zout. Giet de aardappelen af en pureer. Voeg melk, boter, peper en zout toe en laat nog eventjes opkoken. Snij enkele lente-uitjes heel fijn en meng voor het serveren onder de puree.
- Versnij de lamsbout en schik er de groenten bij. Leg enkele mooie quenelles lentepuree op de borden en werk af met fijngehakte peterselie en fleur de sel.