Lamsbout met garam masala

Lamsbout met garam masala
MoeilijkheidGemiddeld
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Schil de wortelen, pel de uien en was de rode paprika. Snij de groenten in grote stukken.

  3. Wrijf de lamsbout in met garam masala-kruiden en kruid eventueel bij met peper en zout.

  4. Smelt de boter en olijfolie in een pan en bak de lamsbout goudbruin.

  5. Schik de groenten en knoflook in een braadslee en leg de lamsbout erop. Overgiet met het bakvet uit de pan en zet in de voorverwarmde oven. Bak de lamsbout ongeveer 35 minuten, overgiet regelmatig met de braadjus uit de braadslee.

  6. Maak de lentepuree. Schil en was de aardappelen. Kook ze gaar met wat zout. Giet de aardappelen af en pureer. Voeg melk, boter, peper en zout toe en laat nog eventjes opkoken. Snij enkele lente-uitjes heel fijn en meng voor het serveren onder de puree.

  7. Versnij de lamsbout en schik er de groenten bij. Leg enkele mooie quenelles lentepuree op de borden en werk af met fijngehakte peterselie en fleur de sel.