De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamsbout met garam masala

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamsbouten Lamsbout
(van 600 g)
1
Wortelen Wortel120 g g
Uien Ui2
Rode paprika's Rode paprika1
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden1 el el
Olijfolie Olijfolie2 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Peper Peper
Zout Zout
Boter Boter50 g g
Peterselie Peterselie
Zeezout Zeezout

Lentepuree

Aardappelen Aardappel600 g g
Melk Melk1,5 dl dl
Lente-uitjes Lente-ui

Lamsbout met garam masala

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(6)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Schil de wortelen, pel de uien en was de rode paprika. Snij de groenten in grote stukken.
  3. Wrijf de lamsbout in met garam masala-kruiden en kruid eventueel bij met peper en zout.
  4. Smelt de boter en olijfolie in een pan en bak de lamsbout goudbruin.
  5. Schik de groenten en knoflook in een braadslee en leg de lamsbout erop. Overgiet met het bakvet uit de pan en zet in de voorverwarmde oven. Bak de lamsbout ongeveer 35 minuten, overgiet regelmatig met de braadjus uit de braadslee.
  6. Maak de lentepuree. Schil en was de aardappelen. Kook ze gaar met wat zout. Giet de aardappelen af en pureer. Voeg melk, boter, peper en zout toe en laat nog eventjes opkoken. Snij enkele lente-uitjes heel fijn en meng voor het serveren onder de puree.
  7. Versnij de lamsbout en schik er de groenten bij. Leg enkele mooie quenelles lentepuree op de borden en werk af met fijngehakte peterselie en fleur de sel.