De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamsbout met muntsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamsbouten Lamsbout1
Bloemkolen Bloemkool
(klein formaat)
1
Aardappelen Aardappel
(gekruide)
500 g g
Vloeibare honing Vloeibare honing1 dl dl
Boter Boter50 g g
Olijfolie Olijfolie5 cl cl
Zout Zout

Voor de saus

Rode uien Rode ui2
Vleesfond Vleesfond350 ml ml
Vloeibare honing Vloeibare honing5 cl cl
Munt Munt4 takjes takje
Muntblaadjes Muntblaadje10 g g
Boter Boter50 g g

Lamsbout met muntsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(4)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de vetrand van de lamsbout in en bestrijk rondom met de honing en olijfolie. Schik in een ovenschaal met boter en bak 50 minuten gaar. Draai het vlees om de 5 minuten om. Verlaag voor de laatste 20 minuten de oven naar 170 °C.
  3. Voor de saus:Reinig de uien en snijd in fijne ringen. Doe in een sauspan met de fond, munttakjes en de honing. Laat gaar koken, verwijder de munttakjes en werk de saus af met de koude boter. Neem van het vuur en werk af met gehakte muntblaadjes.
  4. Reinig de bloemkool. Snijd in gelijke roosjes en kook beetgaar in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water. Giet af en laat de roosjes uitlekken.
  5. Bak de aardappelpartjes in de boter met de bloemkoolroosjes.
  6. Serveer enkele lamsboutsneetjes met muntsaus en schik er de groenten bij.