Lamsbout met muntsaus

Lamsbout met muntsaus
MoeilijkheidGemiddeld
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd de vetrand van de lamsbout in en bestrijk rondom met de honing en olijfolie. Schik in een ovenschaal met boter en bak 50 minuten gaar. Draai het vlees om de 5 minuten om. Verlaag voor de laatste 20 minuten de oven naar 170 °C.

  3. Voor de saus:Reinig de uien en snijd in fijne ringen. Doe in een sauspan met de fond, munttakjes en de honing. Laat gaar koken, verwijder de munttakjes en werk de saus af met de koude boter. Neem van het vuur en werk af met gehakte muntblaadjes.

  4. Reinig de bloemkool. Snijd in gelijke roosjes en kook beetgaar in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water. Giet af en laat de roosjes uitlekken.

  5. Bak de aardappelpartjes in de boter met de bloemkoolroosjes.

  6. Serveer enkele lamsboutsneetjes met muntsaus en schik er de groenten bij.