
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamsbouten Lamsbout | 1 | ||
Bloemkolen
Bloemkool (klein formaat) | 1 | ||
Aardappelen
Aardappel (gekruide) | 500 g g | ||
Vloeibare honing Vloeibare honing | 1 dl dl | ||
Boter Boter | 50 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | 5 cl cl | ||
Zout Zout |
Voor de saus
Rode uien Rode ui | 2 | ||
Vleesfond Vleesfond | 350 ml ml | ||
Vloeibare honing Vloeibare honing | 5 cl cl | ||
Munt Munt | 4 takjes takje | ||
Muntblaadjes Muntblaadje | 10 g g | ||
Boter Boter | 50 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listLamsbout met muntsaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de vetrand van de lamsbout in en bestrijk rondom met de honing en olijfolie. Schik in een ovenschaal met boter en bak 50 minuten gaar. Draai het vlees om de 5 minuten om. Verlaag voor de laatste 20 minuten de oven naar 170 °C.
- Voor de saus:Reinig de uien en snijd in fijne ringen. Doe in een sauspan met de fond, munttakjes en de honing. Laat gaar koken, verwijder de munttakjes en werk de saus af met de koude boter. Neem van het vuur en werk af met gehakte muntblaadjes.
- Reinig de bloemkool. Snijd in gelijke roosjes en kook beetgaar in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water. Giet af en laat de roosjes uitlekken.
- Bak de aardappelpartjes in de boter met de bloemkoolroosjes.
- Serveer enkele lamsboutsneetjes met muntsaus en schik er de groenten bij.