De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamsbout met ovengeroosterde groenten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamsbouten Lamsbout1
Bollen knoflook Bol knoflook1
Platte peterselie Platte peterselie
Ansjovisfilets in olijfolie Ansjovisfilet in olijfolie4
Ciabatta's Ciabatta
(in stukken )
100 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten40 g g
Groene olijven Groene olijf
(grof gehakt )
10
Citroenen Citroen
(sap en geraspte schil)
1
Uien Ui
(in vier )
2
Wortelen Wortel
(in stukken )
2
Stengels selder Stengel selder
(groene)
2
Tijmblaadjes Tijmblaadjes
(+ enkele takjes tijm )
2 el el
Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Rode wijn Rode wijn150 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon500 ml ml
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Voor het bijgerecht

Knolselders Knolselder
(in blokjes)
400 g g
Pastinaken Pastinaak
(in blokjes )
400 g g
Zoete aardappelen Zoete aardappel
(in blokjes )
400 g g
Tijmblaadjes Tijmblaadjes1 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst )
2
Olijfolie Olijfolie

Lamsbout met ovengeroosterde groenten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:20 u.
(4)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de lamsbout in het midden door zodat het vlees openvalt en er een holte ontstaat.
  3. Doe de ciabatta en de pijnboompitten in een blender en mix grof. Schep in een kom. Doe enkele teentje knoflook in de blender. Voeg de peterselie, de tijmblaadjes en de ansjovis toe en mix glad. Voeg dit samen met de gehakte olijven en citroenrasp bij de verkruimelde ciabatta. Kruid met peper en zout, druppel er wat citroensap over en meng alles goed door elkaar.
  4. Vul hiermee de lamsbout, vouw het vlees dicht en bind op met keukentouw. Duw de takjes tijm onder het touw. Bedruppel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
  5. Doe de ui, wortel, selder en de resterende, ongepelde knoflookteentjes in een grote braadslee en leg er de lamsbout op. Zet ongeveer 1,5 u in de oven. Leg elke 15 minuten enkele blokjes boter op het vlees.
  6. Hussel voor het bijgerecht de groenten met een scheut olijfolie. Voeg de tijm en de knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
  7. Schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 30 minuten in de oven. Schep ze regelmatig om.
  8. Haal de lamsbout uit de oven, giet het meeste vet uit de braadslee en schep de rest in een steelpan. Voeg de bloem toe en pureer de groenten uit de braadslee grof. Giet er de rode wijn bij en breng aan de kook. Schenk er de bouillon bij en breng opnieuw aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen. Giet de saus door een zeef en laat nog even doorwarmen.
  9. Serveer de lamsbout met de ovengeroosterde groenten en geef er de saus bij.