
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamsbouten
Lamsbout (van 600 g) | 1 | |
Knoflook Knoflook | ||
Rozemarijn Rozemarijn | ||
Boter Boter | 100 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Biodiepvriesgroenten Biodiepvriesgroenten | 750 g g | |
Aardappelgratin
Aardappelgratin (met bospaddenstoelen en truffel) | 425 g g | |
Runderbouillon Runderbouillon | 1 blokjes blokje | |
Sausbinder Sausbinder | 1 tl tl | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLamsbout met rozemarijn en knoflook
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Maak kleine inkepingen in de lamsbout en steek er naar smaak enkele teentjes knoflook en plukjes rozemarijn in. Kruid met peper en zout.
- Verhit de boter en olijfolie in een grote pan. Bak de lamsbout goudbruin.
- Doe de lamsbout en het bakvet in een braadslee en zet 35 minuten in de voorverwarmde oven, overgiet regelmatig met de braadjus uit de braadslee.
- Bereid de groenten.
- Haal de lamsbout uit de oven en wikkel in aluminiumfolie.
- Warm de aardappelgratin op in de voorverwarmde oven.
- Breng 2 dl water aan de kook met het bouillonblokje. Giet er de braadjus bij, voeg de sausbinder toe en laat even opkoken. Hak ondertussen enkele takjes rozemarijn fijn. Kruid de saus met peper en zout, werk af met wat fijngehakte rozemarijn.
- Snij de lamsbout in plakjes en serveer met de saus, groenten en aardappelgratin.