Lamsbout met rozemarijn en knoflook

Lamsbout met rozemarijn en knoflook
MoeilijkheidGemiddeld
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Maak kleine inkepingen in de lamsbout en steek er naar smaak enkele teentjes knoflook en plukjes rozemarijn in. Kruid met peper en zout.

  3. Verhit de boter en olijfolie in een grote pan. Bak de lamsbout goudbruin.

  4. Doe de lamsbout en het bakvet in een braadslee en zet 35 minuten in de voorverwarmde oven, overgiet regelmatig met de braadjus uit de braadslee.

  5. Bereid de groenten.

  6. Haal de lamsbout uit de oven en wikkel in aluminiumfolie.

  7. Warm de aardappelgratin op in de voorverwarmde oven.

  8. Breng 2 dl water aan de kook met het bouillonblokje. Giet er de braadjus bij, voeg de sausbinder toe en laat even opkoken. Hak ondertussen enkele takjes rozemarijn fijn. Kruid de saus met peper en zout, werk af met wat fijngehakte rozemarijn.

  9. Snij de lamsbout in plakjes en serveer met de saus, groenten en aardappelgratin.