De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamsbout op een bedje van prei en wortelen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamsbouten Lamsbout
(van ca. 2.2 kg)
1
Muntblaadjes Muntblaadje20
Suiker Suiker3 el el
Azijn Azijn150 ml ml
Preistengels Preistengel
(in de lengte in repen gesneden)
2
Wortelen Wortel
(geschild, in de lengte in vier gesneden)
500 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Lamsbout op een bedje van prei en wortelen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:40 u.
(5)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Hak de muntblaadjes zeer fijn. Doe ze samen met de suiker en azijn in een steelpan en warm al roerend op, net zolang totdat de suiker is opgelost. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
  2. Maak met een scherp mes inkepingen in het vlees, wrijf in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de bout in een ovenschaal en laat een kwartiertje braden. Zet de oven lager, op 200°C en laat nog 1 uur en 20 minuten verder braden. Lepel af en toe wat van het vocht over het vlees. Het vlees is nu rosé.
  3. Haal de lamsbout uit de oven en laat nog 15 minuten bedekt met aluminiumfolie rusten.
  4. Blancheer de wortelen in licht gezouten water. Giet af. Bak de prei enkele minuten in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Schik de prei afwisselend met de wortelen op een grote serveerschaal.
  5. Snij de lamsbout in mooie stukken. Leg het vlees op het bedje van prei en wortelen en lepel er zowel wat braadvocht als muntsaus over.