De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamsboutsnede in Italiaanse tomatenstoof

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rijst Rijst
(basmati- of langkorrelrijst & gekookte)
600 g g
Sperziebonen Sperziebonen500 g g
Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek)
8 sneetjes sneetje
Boter Boter50 g g
Zout Zout

Voor de lamsstoof

Lamskoteleten Lamskotelet4
Sjalotten Sjalot4
Champignons Champignons250 g g
Runderbouillon Runderbouillon350 ml ml
Witte wijn Witte wijn1 dl dl
Passata Passata5 dl dl
Olijfolie Olijfolie5 cl cl

Lamsboutsnede in Italiaanse tomatenstoof

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Voor de lamsstoof:Reinig de sjalotten en snijd in fijne schijfjes. Snijd ook de champignons in schijfjes. Verwarm een stoofpan met olijfolie. Zet er de lamsboutsneden in aan en kleur ze aan beide zijden. Haal ze uit de pan en stoof er de sjalot en champignons in aan. Blus daarna met de witte wijn. Giet er de bouillon en passata bij en schik er het lamsvlees opnieuw in. Leg er een deksel op en gaar gedurende 40 min. in een voorverwarmde oven.
  3. Reinig de sperziebonen en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel ze onder ijskoud water. Schik de spekreepjes naast elkaar en verdeel er de boontjes over. Rol strak op. Smelt de boter in een pan en bak er de rolletjes spek en bonen, “fagots”, in aan. Warm kort bij in de oven.
  4. Serveer een lamsboutsnede met wat saus en 2 fagots en rijst.