
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rijst
Rijst (basmati- of langkorrelrijst & gekookte) | 600 g g | |
Sperziebonen Sperziebonen | 500 g g | |
Gerookt spek
Gerookt spek (ontbijtspek) | 8 sneetjes sneetje | |
Boter Boter | 50 g g | |
Zout Zout |
Voor de lamsstoof
Lamskoteleten Lamskotelet | 4 | |
Sjalotten Sjalot | 4 | |
Champignons Champignons | 250 g g | |
Runderbouillon Runderbouillon | 350 ml ml | |
Witte wijn Witte wijn | 1 dl dl | |
Passata Passata | 5 dl dl | |
Olijfolie Olijfolie | 5 cl cl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLamsboutsnede in Italiaanse tomatenstoof
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Voor de lamsstoof:Reinig de sjalotten en snijd in fijne schijfjes. Snijd ook de champignons in schijfjes. Verwarm een stoofpan met olijfolie. Zet er de lamsboutsneden in aan en kleur ze aan beide zijden. Haal ze uit de pan en stoof er de sjalot en champignons in aan. Blus daarna met de witte wijn. Giet er de bouillon en passata bij en schik er het lamsvlees opnieuw in. Leg er een deksel op en gaar gedurende 40 min. in een voorverwarmde oven.
- Reinig de sperziebonen en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel ze onder ijskoud water. Schik de spekreepjes naast elkaar en verdeel er de boontjes over. Rol strak op. Smelt de boter in een pan en bak er de rolletjes spek en bonen, “fagots”, in aan. Warm kort bij in de oven.
- Serveer een lamsboutsnede met wat saus en 2 fagots en rijst.