De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamsfilet met gebakken champignons en amandelpesto

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamsfilets Lamsfilet4
Teentjes knoflook Teentje knoflook3
Peterselie Peterselie
Olijfolie Olijfolie
Amandelnoten Amandelnoot100 g g
Champignons Champignons250 g g
Kastanjechampignons Kastanjechampignons250 g g
Lente-uitjes Lente-ui3
Aardappelgratin Aardappelgratin
(met eekhoorntjesbrood)
400 g g
Boter Boter50 g g
Peper Peper
Zout Zout

Lamsfilet met gebakken champignons en amandelpesto

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(1)

Bereiding

  1. Mix de knoflook fijn met een handvol peterselie, enkele eetlepels olijfolie en de helft van de amandelen. Kruid met peper en zout. Hou de pesto apart.
  2. Snij de champignons in vieren en bak ze gaar in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg ten slotte de fijngehakte lente-uien en de rest van de amandelen toe.
  3. Warm de gratin met eekhoorntjesbrood op in de oven.
  4. Bak de lamsfilets op een matig vuur in de boter en serveer met de gebakken champignons, amandelpesto en gratin. Werk af met gehakte lente-ui.

ONZE WIJNTIP: Château de Landiras Graves AOC, 2011