De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamsfilet met muntsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamsfilets Lamsfilet600 g g
Aardappelgratin Aardappelgratin425 g g
Groene asperges Groene asperge
(gegrilde)
370 g g

Voor de muntsaus

Uien Ui0,5
Munt Munt
Boter Boter40 g g
Vloeibare honing Vloeibare honing4 el el
Runderbouillon Runderbouillon1 blokjes blokje
Sausbinder Sausbinder1 tl tl
Peper Peper
Zout Zout

Lamsfilet met muntsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(1)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Zet de aardappelgratin in de voorverwarmde oven.
  3. Maak de muntsaus. Hak de ui en muntblaadjes fijn. Fruit de ui in een klontje boter. Voeg hierbij de honing, 2 dl water en het bouillonblokje. Laat even stoven en roer er de sausbinder onder. Kruid met peper en zout en voeg ten slotte de munt toe.
  4. Smelt de boter in een pan op een hoog vuur en bak de lamsfilet goudbruin aan de buitenkant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en bak het vlees verder rosé.
  5. Warm de gegrilde asperges op in een voorverwarmde oven van 160 °C of in een pan op een matig vuur.
  6. Serveer de versneden lamsfilet met de muntsaus, aardappelgratin en gegrilde asperges.