
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamsfilets Lamsfilet | 600 g g | |
Aardappelgratin Aardappelgratin | 425 g g | |
Groene asperges
Groene asperge (gegrilde) | 370 g g |
Voor de muntsaus
Uien Ui | 0,5 | |
Munt Munt | ||
Boter Boter | 40 g g | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 4 el el | |
Runderbouillon Runderbouillon | 1 blokjes blokje | |
Sausbinder Sausbinder | 1 tl tl | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLamsfilet met muntsaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Zet de aardappelgratin in de voorverwarmde oven.
- Maak de muntsaus. Hak de ui en muntblaadjes fijn. Fruit de ui in een klontje boter. Voeg hierbij de honing, 2 dl water en het bouillonblokje. Laat even stoven en roer er de sausbinder onder. Kruid met peper en zout en voeg ten slotte de munt toe.
- Smelt de boter in een pan op een hoog vuur en bak de lamsfilet goudbruin aan de buitenkant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en bak het vlees verder rosé.
- Warm de gegrilde asperges op in een voorverwarmde oven van 160 °C of in een pan op een matig vuur.
- Serveer de versneden lamsfilet met de muntsaus, aardappelgratin en gegrilde asperges.