Lamsfilet met pestosaus

Lamsfilet met pestosaus
MoeilijkheidMakkelijk
Koken25 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Maak de pestosaus. Breng 2 dl water aan de kook met het bouillonblokje en roer er de sausbinder onder. Laat even opkoken. Doe er naar smaak enkele eetlepels pesto bij en kruid eventueel bij met peper en zout.

  3. Leg de pommes duchesse op een bakplaat en warm op in de voorverwarmde oven.

  4. Smelt de boter in een pan op een hoog vuur en bak de lamsfilet goudbruin aan de buitenkant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en bak het vlees verder rosé.

  5. Snipper de knoflook en fruit in de olijfolie. Voeg de champignons toe en kruid met peper en zout. Bak de champignons en serveer bij de versneden lamsfilet en pommes duchesse.

  6. Werk af met de pesto en plukjes peterselie.