De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamsfilet met pestosaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamsfilets Lamsfilet600 g g
Pommes duchesse Pommes duchesse600 g g
Boter Boter50 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Olijfolie Olijfolie2 el el
Champignons Champignons500 g g
Peterselie Peterselie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de pestosaus

Runderbouillon Runderbouillon1 blokjes blokje
Sausbinder Sausbinder1 tl tl
Pesto Pesto
(pesto alla calabrese)

Lamsfilet met pestosaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(2)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de pestosaus. Breng 2 dl water aan de kook met het bouillonblokje en roer er de sausbinder onder. Laat even opkoken. Doe er naar smaak enkele eetlepels pesto bij en kruid eventueel bij met peper en zout.
  3. Leg de pommes duchesse op een bakplaat en warm op in de voorverwarmde oven.
  4. Smelt de boter in een pan op een hoog vuur en bak de lamsfilet goudbruin aan de buitenkant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en bak het vlees verder rosé.
  5. Snipper de knoflook en fruit in de olijfolie. Voeg de champignons toe en kruid met peper en zout. Bak de champignons en serveer bij de versneden lamsfilet en pommes duchesse.
  6. Werk af met de pesto en plukjes peterselie.