Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamsfilets Lamsfilet | 600 g g | |
Pommes duchesse Pommes duchesse | 600 g g | |
Boter Boter | 50 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | |
Champignons Champignons | 500 g g | |
Peterselie Peterselie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de pestosaus
Runderbouillon Runderbouillon | 1 blokjes blokje | |
Sausbinder Sausbinder | 1 tl tl | |
Pesto
Pesto (pesto alla calabrese) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLamsfilet met pestosaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak de pestosaus. Breng 2 dl water aan de kook met het bouillonblokje en roer er de sausbinder onder. Laat even opkoken. Doe er naar smaak enkele eetlepels pesto bij en kruid eventueel bij met peper en zout.
- Leg de pommes duchesse op een bakplaat en warm op in de voorverwarmde oven.
- Smelt de boter in een pan op een hoog vuur en bak de lamsfilet goudbruin aan de buitenkant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en bak het vlees verder rosé.
- Snipper de knoflook en fruit in de olijfolie. Voeg de champignons toe en kruid met peper en zout. Bak de champignons en serveer bij de versneden lamsfilet en pommes duchesse.
- Werk af met de pesto en plukjes peterselie.