
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamsfilets Lamsfilet | 1 kg kg | |
Sinaasappels
Sinaasappel (sap en geraspte schil ) | 2 | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 5 el el | |
Mosterd Mosterd | 4 el el | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 2 el el | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst ) | 1 | |
Krielaardappelen
Krielaardappel (geschild ) | 800 g g | |
Groene asperges Groene asperge | 350 g g | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd ) | 1 | |
Groentebouillon Groentebouillon | 100 ml ml | |
Peterselie
Peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLamsfilet met tijm-honingmarinade, groene asperges en krielaardappelen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Roer in een kom de honing los met de mosterd, de look, de geraspte sinaasappelschil en de tijm. Dep het vlees droog met keukenpapier. Wrijf het vlees in met de marinade en bestrooi met peper. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 1 uur koel.
- Kook de krielaardappelen gaar in licht gezouten water. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het vlees rondom bruin in hete boter. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.
- Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snij in stukken van 3 cm. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de sjalot glazig. Voeg de asperges toe en laat 2 minuten meebakken. Blus met de bouillon en laat nog 5 minuten sudderen. Bestrooi met peterselie.
- Giet de krielaardappelen af en laat in de pan even droog stomen. Serveer het lamsvlees met de asperges en de krielaardappelen. Geef er de vleesjus bij.