De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamsfilet met tijm-honingmarinade, groene asperges en krielaardappelen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamsfilets Lamsfilet1 kg kg
Sinaasappels Sinaasappel
(sap en geraspte schil )
2
Vloeibare honing Vloeibare honing5 el el
Mosterd Mosterd4 el el
Tijmblaadjes Tijmblaadjes2 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst )
1
Krielaardappelen Krielaardappel
(geschild )
800 g g
Groene asperges Groene asperge350 g g
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd )
1
Groentebouillon Groentebouillon100 ml ml
Peterselie Peterselie
(gehakt)
2 el el
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Lamsfilet met tijm-honingmarinade, groene asperges en krielaardappelen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(16)

Bereiding

  1. Roer in een kom de honing los met de mosterd, de look, de geraspte sinaasappelschil en de tijm. Dep het vlees droog met keukenpapier. Wrijf het vlees in met de marinade en bestrooi met peper. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 1 uur koel.
  2. Kook de krielaardappelen gaar in licht gezouten water. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het vlees rondom bruin in hete boter. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.
  3. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snij in stukken van 3 cm. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de sjalot glazig. Voeg de asperges toe en laat 2 minuten meebakken. Blus met de bouillon en laat nog 5 minuten sudderen. Bestrooi met peterselie.
  4. Giet de krielaardappelen af en laat in de pan even droog stomen. Serveer het lamsvlees met de asperges en de krielaardappelen. Geef er de vleesjus bij.