De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamsfilet op de barbecue met verse pasta, groene asperges, spinazie en citroensausje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamsfilets Lamsfilet600 g g
Pasta Pasta
(tagliatelle)
400 g g
Asperges Asperges400 g g
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Kookroom Kookroom300 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon150 ml ml
Citroenen Citroen
(schil)
Citroensap Citroensap2 el el
Bladspinazie Bladspinazie200 g g
Macadamianoten Macadamianoten30 g g
Parmezaanschilfers Parmezaanschilfers30 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Lamsfilet op de barbecue met verse pasta, groene asperges, spinazie en citroensausje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(165)

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Bestrijk de lamsfilet met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril het vlees 2 tot 4minuten per kant op debarbecue voor mediumof tot ze naar wens zijn. Haalvan hetroosteren laat 5 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  2. Halveer de aspergepunten in de lengte en bak ze, samen met het sjalotje en de look, beetgaar in olijfolie. Kruid met peper en zout. Breng voor het sausje de room, de bouillon, de citroenzeste en het citroensap aan de kook en laat op een zacht vuur 5 minuten inkoken. (Je kan de saus eventueel binden met wat witte sausbinder.) Versnijd het vlees.
  3. Giet de pasta af en meng er het citroensausje en de spinazie onder. De spinazie zal door de warmte wat slinken.
  4. Schep de pasta op de borden, verdeel er de asperges en het vlees over en werk af met de gehakte noten en de parmigiano.