
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamskoteleten Lamskotelet | 12 | |
Krielaardappelen
Krielaardappel (in wedges gesneden) | 800 g g | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 el el | |
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 2 el el | |
Erwten
Erwten (diepgevroren) | 500 g g | |
Munt Munt | 10 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLamskoteletjes met erwtenpuree en aardappelwedges
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verhit de oven voor op 180°C.
- Leg de aardappelwedges in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout. Meng goed dooreen en schuif 30 minuten, of tot de wedges goudbruin en krokant zijn, in de oven.
- Overgiet de erwtjes met kokend water en laat 30 seconden staan. Giet het water af en spoel de erwtjes onder de koude kraan.
- Mix de erwtjes samen met de munt en de yoghurt tot een smeuïge puree. Proef en kruid met peper en zout.
- Verhit een klont boter en een scheutje olijfolie in een ovenbestendige pan op een hoog vuur. Leg de lamskoteletten in de pan en bak 1 minuut aan elke zijde. Schuif de pan 1 à 2 minuten in de hete oven voor saignant bakwijze. Laat het vlees, afgedekt, 5 minuten rusten.
- Serveer de koteletjes samen met de erwtenpuree en de aardappelwedges.