Lamskoteletjes met erwtenpuree en aardappelwedges

Lamskoteletjes met erwtenpuree en aardappelwedges
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Verhit de oven voor op 180°C.

  2. Leg de aardappelwedges in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout. Meng goed dooreen en schuif 30 minuten, of tot de wedges goudbruin en krokant zijn, in de oven.

  3. Overgiet de erwtjes met kokend water en laat 30 seconden staan. Giet het water af en spoel de erwtjes onder de koude kraan.

  4. Mix de erwtjes samen met de munt en de yoghurt tot een smeuïge puree. Proef en kruid met peper en zout.

  5. Verhit een klont boter en een scheutje olijfolie in een ovenbestendige pan op een hoog vuur. Leg de lamskoteletten in de pan en bak 1 minuut aan elke zijde. Schuif de pan 1 à 2 minuten in de hete oven voor saignant bakwijze. Laat het vlees, afgedekt, 5 minuten rusten.

  6. Serveer de koteletjes samen met de erwtenpuree en de aardappelwedges.