Lamskoteletjes met groenten en kruidenboter

Lionel Rigolet
Lionel Rigolet
Lamskoteletjes met groenten en kruidenboter
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

    1. Maak de boter met verse kruiden. Mix de boter, perselie, bieslook, ui, spinazieblaadjes, knoflook en sjalotjes fijn in een kom. Breng licht op smaak met peper, zout en een beetje citroensap. Dit kan een dag op voorhand gemaakt worden.

    2. Verwarm de kippenbouillon in de steelpan, voeg de kruidenboter toe en mix glad. Voeg eventueel nog wat peper, zout en citroensap toe.

    3. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan. Voeg de oesterzwammen toe wanneer de olie goed heet is, kruid en zet het vuur lager. Voeg daarna de boontjes en de prei toe, bak glazig. Haal de pan van het vuur en voeg de broccoli en ui toe. Kruid met peper, zout en citroensap. Meng voorzichtig.

    4. Kruid de lamskoteletjes met zout en versgemalen witte peper aan beide kanten. Smelt wat boter in een braadpan. Als de boter bruin is, bak de lamskoteletjes aan beide kanten mooi bruin. Lamskoteletten kunnen heel snel gaar worden. Bedruip voldoende met de gebruinde boter tijdens het bakken.

    5. Serveer de lamskoteletjes met de groenten en kruidenboter.