De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamskoteletjes met groenten en kruidenboter

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Lionel Rigolet
Lionel Rigolet
Lionel Rigolet staat sinds 2006 aan het hoofd van het Brusselse restaurant Comme chez Soi. Wil jij ook koken als een echte chef? Met ons Masterpro by Lionel Rigolet-gamma til je je gerechten naar een hoger niveau!

Ingrediënten

Lamskoteleten Lamskotelet20 stukken stuk
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Boter met verse kruiden

Boter Boter250 g g
Peterselie Peterselie20 g g
Bieslook Bieslook10 g g
Uien Ui
(fijngesnipperd)
10 g g
Bladspinazie Bladspinazie
( fijngehakt)
20 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
Sjalotten Sjalot20 g g
Kippenbouillon Kippenbouillon60 ml ml
Citroensap Citroensap

Groentemix

Olijfolie Olijfolie
Boontjes Boontjes
(schoongemaakt en geblancheerd )
50 g g
Oesterzwammen Oesterzwammen
(in kwartjes gesneden)
40 g g
Sjalotten Sjalot
(fijngesnipperd)
5 g g
Preiwitten Preiwit5 g g
Citroensap Citroensap
Broccoliroosjes Broccoliroosjes
(licht geblancheerd)
20 g g

Lamskoteletjes met groenten en kruidenboter

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(3)

Bereiding

1. Maak de boter met verse kruiden. Mix de boter, perselie, bieslook, ui, spinazieblaadjes, knoflook en sjalotjes fijn in een kom. Breng licht op smaak met peper, zout en een beetje citroensap. Dit kan een dag op voorhand gemaakt worden.

2. Verwarm de kippenbouillon in de steelpan, voeg de kruidenboter toe en mix glad. Voeg eventueel nog wat peper, zout en citroensap toe.

3. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan. Voeg de oesterzwammen toe wanneer de olie goed heet is, kruid en zet het vuur lager. Voeg daarna de boontjes en de prei toe, bak glazig. Haal de pan van het vuur en voeg de broccoli en ui toe. Kruid met peper, zout en citroensap. Meng voorzichtig.

4. Kruid de lamskoteletjes met zout en versgemalen witte peper aan beide kanten. Smelt wat boter in een braadpan. Als de boter bruin is, bak de lamskoteletjes aan beide kanten mooi bruin. Lamskoteletten kunnen heel snel gaar worden. Bedruip voldoende met de gebruinde boter tijdens het bakken.

5. Serveer de lamskoteletjes met de groenten en kruidenboter.