De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamskroon in de oven_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Wortelen Wortel
(jonge)
1 bussels bussel
Olijfolie Olijfolie1 el el
Honing Honing1 el el
Peper Peper
Zout Zout
Aardappelgratin Aardappelgratin
(kant-en-klare met tomaat-mozzarella )
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook3
Lamskronen Lamskroon1 kg kg
Boter Boter100 g g
Sjalotten Sjalot
(in schijfjes )
3
Cognac Cognac
(of wijn )
50 ml ml
Sausbinder Sausbinder1 el el
Rucola Rucola125 g g

Lamskroon in de oven

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(36)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen. Snij het loof tot 2 centimeter van de wortel weg. Leg de wortelen in een ingevette ovenschaal. Sprenkel er de olie en de honing over. Kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de oven. Keer de worteltjes na 10 minuten om.
  2. Zet de aardappelgratin tomaat-mozzarella in de oven. Halveer de teentjes knoflook. Maak met een scherp mes 6 insnijdingen in het lamsvlees en duw er telkens een half teentje knoflook in. Kruid het vlees met peper en zout.
  3. Smelt de helft van de boter in een vuurvaste pan. Bak op het vuur de lamskroon rondom rond aan. Voeg de sjalotjes toe en bak ze even mee. Verdeel de rest van de boter in vlokjes over het lamsvlees en zet de pan in de oven. Laat de lamskroon gedurende 9 à 12 minuten braden en lepel regelmatig braadvocht over het vlees.
  4. Haal het vlees uit de oven en laat het rusten onder aluminiumfolie. Maak de aanbakresten in de ovenschaal los met het borrelglaasje cognac of wijn. Voeg de sausbinder en eventueel enkele eetlepels water toe en laat tot sausdikte inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de worteltjes, de aardappelgratin en het lamsvlees samen met wat verse rucola.