Lamskroon met biersaus en kruidenpuree

Lamskroon met biersaus en kruidenpuree
MoeilijkheidGemiddeld
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het vlees met peper en zout en bak het rondom goudbruin in hete boter in een ovenbestendig pot. Zet 12 minuten in de oven. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

  2. Haal het vlees uit de pot en laat, afgedekt met aluminiumfolie, 10 minuten rusten. Doe een extra klontje boter bij het braadvocht van de lamskroon en stoof er het sjalotje met de look in glazig. Voeg de bouillon toe en laat even inkoken. Giet er het bier bij en breng weer aan de kook. Voeg de room toe en laat weer inkoken tot de saus begint in te dikken. Je kan ze eventueel verder binden met een in een scheutje water opgelost lepeltje bloem. Kruid de saus met peper en zout.

  3. Giet de aardappelen af en laat ze goed uitdampen. Pureer ze met een klont boter en een scheutje melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng de bieslook en peterselie door de puree. Rits er de blaadjes van de takjes tijm bij enroer goed onder elkaar. Bak de radijsjes 4 minuten in boter beetgaar. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  4. Versnijd de lamskoteletjes en serveer ze met de biersaus, kruidenpuree en de radijsjes.