De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamskroon met biersaus en kruidenpuree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamskronen Lamskroon700 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Aardappelen Aardappel1 kg kg
Peterselie Peterselie
(fijngehakte)
3 el el
Bieslook Bieslook
(fijngehakte)
3 el el
Tijm Tijm3 takjes takje
Radijzen Radijs
(in partjes)
1 bussels bussel
Citroenen Citroen0,5
Melk Melk1 scheutje scheutje
Nootmuskaat Nootmuskaat
Bruine Archivist Bruine Archivist33 cl cl
Kippenbouillon Kippenbouillon200 ml ml
Kookroom Kookroom200 ml ml
Tarwebloem Tarwebloem
(optioneel)
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Lamskroon met biersaus en kruidenpuree

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(39)

Bereiding

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het vlees met peper en zout en bak het rondom goudbruin in hete boter in een ovenbestendig pot. Zet 12 minuten in de oven. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  2. Haal het vlees uit de pot en laat, afgedekt met aluminiumfolie, 10 minuten rusten. Doe een extra klontje boter bij het braadvocht van de lamskroon en stoof er het sjalotje met de look in glazig. Voeg de bouillon toe en laat even inkoken. Giet er het bier bij en breng weer aan de kook. Voeg de room toe en laat weer inkoken tot de saus begint in te dikken. Je kan ze eventueel verder binden met een in een scheutje water opgelost lepeltje bloem. Kruid de saus met peper en zout.
  3. Giet de aardappelen af en laat ze goed uitdampen. Pureer ze met een klont boter en een scheutje melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng de bieslook en peterselie door de puree. Rits er de blaadjes van de takjes tijm bij enroer goed onder elkaar. Bak de radijsjes 4 minuten in boter beetgaar. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  4. Versnijd de lamskoteletjes en serveer ze met de biersaus, kruidenpuree en de radijsjes.