De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamskroon met chimichurri

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamskronen Lamskroon3
Pastinaken Pastinaak400 g g
Aardappelen Aardappel500 g g
Olijfolie Olijfolie20 cl cl
Bieslook Bieslook
Peterselie Peterselie
Teentjes knoflook Teentje knoflook4
Azijn Azijn2 el el
Gemalen chili in olijfolie Gemalen chili in olijfolie1 tl tl
Citroenen Citroen
(geperst)
1
Boter Boter50 g g
Kerstomaten Kerstomaat150 g g
Tijm Tijm
Peper Peper
Zout Zout

Lamskroon met chimichurri

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(9)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de groenten schoon. Schil en snij de aardappelen in tonnetjes. Bak de aardappelen goudbruin in een scheutje olijfolie.
  3. Mix intussen een handvol bieslook, wat peterselie, de knoflook, de azijn, de chili en het citroensap fijn. Kruid met peper en zout. Hou de chimichurri apart.
  4. Bak de lamskronen goudbruin in de boter en kruid met peper en zout. Zet in de oven en bak het vlees rosé.
  5. Bak de pastinaak in een beetje olie en voeg deze bij de aardappelen. Voeg ten slotte de kerstomaten en enkele takjes tijm toe. Kruid met peper en zout.
  6. Haal de lamskronen uit de oven en snij in porties. Serveer met de gebakken groenten en de chimichurri.

ONZE WIJNTIP: Château Romfort Blaye Côtes de Bordeaux, 2010