
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamskronen Lamskroon | 3 | |
Pastinaken Pastinaak | 400 g g | |
Aardappelen Aardappel | 500 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 20 cl cl | |
Bieslook Bieslook | ||
Peterselie Peterselie | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 4 | |
Azijn Azijn | 2 el el | |
Gemalen chili in olijfolie Gemalen chili in olijfolie | 1 tl tl | |
Citroenen
Citroen (geperst) | 1 | |
Boter Boter | 50 g g | |
Kerstomaten Kerstomaat | 150 g g | |
Tijm Tijm | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLamskroon met chimichurri
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de groenten schoon. Schil en snij de aardappelen in tonnetjes. Bak de aardappelen goudbruin in een scheutje olijfolie.
- Mix intussen een handvol bieslook, wat peterselie, de knoflook, de azijn, de chili en het citroensap fijn. Kruid met peper en zout. Hou de chimichurri apart.
- Bak de lamskronen goudbruin in de boter en kruid met peper en zout. Zet in de oven en bak het vlees rosé.
- Bak de pastinaak in een beetje olie en voeg deze bij de aardappelen. Voeg ten slotte de kerstomaten en enkele takjes tijm toe. Kruid met peper en zout.
- Haal de lamskronen uit de oven en snij in porties. Serveer met de gebakken groenten en de chimichurri.
ONZE WIJNTIP: Château Romfort Blaye Côtes de Bordeaux, 2010