
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamskronen Lamskroon | 3 | ||
Pastinaken Pastinaak | 400 g g | ||
Aardappelen Aardappel | 500 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | 20 cl cl | ||
Bieslook Bieslook | |||
Peterselie Peterselie | |||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 4 | ||
Azijn Azijn | 2 el el | ||
Gemalen chili in olijfolie Gemalen chili in olijfolie | 1 tl tl | ||
Citroenen
Citroen (geperst) | 1 | ||
Boter Boter | 50 g g | ||
Kerstomaten Kerstomaat | 150 g g | ||
Tijm Tijm | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listLamskroon met chimichurri
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de groenten schoon. Schil en snij de aardappelen in tonnetjes. Bak de aardappelen goudbruin in een scheutje olijfolie.
- Mix intussen een handvol bieslook, wat peterselie, de knoflook, de azijn, de chili en het citroensap fijn. Kruid met peper en zout. Hou de chimichurri apart.
- Bak de lamskronen goudbruin in de boter en kruid met peper en zout. Zet in de oven en bak het vlees rosé.
- Bak de pastinaak in een beetje olie en voeg deze bij de aardappelen. Voeg ten slotte de kerstomaten en enkele takjes tijm toe. Kruid met peper en zout.
- Haal de lamskronen uit de oven en snij in porties. Serveer met de gebakken groenten en de chimichurri.
ONZE WIJNTIP: Château Romfort Blaye Côtes de Bordeaux, 2010