Lamskroon met kruiden-notenkorst en gevulde paprika’s

Lamskroon met kruiden-notenkorst en gevulde paprika’s
MoeilijkheidMakkelijk
Koken50 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het lamsvlees met peper en zout. Doe een scheut olijfolie in een pan en bak het vlees in een paar minuten rondom bruin.

  2. Doe de bieslook, tijm, noten, 1 knoflookteentje en de citroenrasp in een blender en maal alles fijn. Smelt de boter in de microgolfoven. Meng de boter met 80 g van het paneermeel door het kruidenmengsel en breng op smaak met peper en zout. Zet koel.

  3. Doe wat olijfolie in een ovenschaal. Smeer de bolle kant van het vlees in met de mosterd. Schep het kruidenmengsel bovenop de mosterd en druk goed aan. Leg het vlees met de korst naar boven in de ovenschaal en zet 20 minuten in de oven voor rosé vlees.

  4. Halveer depaprika’s in de lengte en leg ze opeen met bakpapier beklede bakplaat. Snij de ui, de knoflook en de courgette fijn. Kookde rijst gaar. Bak de ui en de knoflook in wat olie in 6 minutenzacht. Voeg de courgette toe en bak 2 minuten mee.

  5. Verhit de tomatenblokjes5 minuten mee. Meng de rijst ende groenten, kruid met het cayennepeper, peper en zout en schep hetmengsel in de gehalveerdepaprika’s. Bestrooi ze met het resterende paneermeel en de peterselie enbedruppel ze met wat olie. Bak zein 20 minuten gaar in de oven. Serveer bij het lamsvlees.