Lamskroon met peterseliekorst

Lamskroon met peterseliekorst
MoeilijkheidGemiddeld
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Maak eerst de peterseliekorst. Was en hak een handvol peterselie. Meng met de mosterd, 1 eetlepel olijfolie en het paneermeel.

  3. Zet de aardappelgratins in de voorverwarmde oven.

  4. Maak de bouillon. Breng 2 dl water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Laat even opkoken.

  5. Smelt 50 g boter met 1 eetlepel olijfolie in een pan op een matig vuur. Bak de lamskronen er goudbruin in en kruid met peper en zout.

  6. Haal de lamskronen uit de pan en bestrijk met het peterseliemengsel. Zet in de voorverwarmde oven en bak een tiental minuten.

  7. Maak de bonenrolletjes met spek. Spoel de boontjes in koud water. Breek de puntjes af. Kook de boontjes 7 minuten in gezouten kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Rol 7boontjes in een plakje spek.

  8. Hak enkele takjes rozemarijn fijn en fruit even in de pan. Blus met de bouillon en kruid met peper en zout. Bind de bouillon met de sausbinder.

  9. Bak de boontjes in spek 2 minuten in een klontje boter juist voorhet serveren en kruid met wat peper.

  10. Versnij de lamskronen en serveer met de rozemarijnsaus, aardappelgratin en bonenrolletjes.