De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamskroon met peterseliekorst, smeuïge muntpuree en erwtjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamskronen Lamskroon800 g g
Aardappelen Aardappel
(bloemig)
500 g g
Peterselie Peterselie5 g g
Bieslook Bieslook5 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Mosterd Mosterd1 el el
Paneermeel Paneermeel2 el el
Erwten Erwten300 g g
Muntblaadjes Muntblaadje
Zure room Zure room100 g g
Runderbouillon Runderbouillon0,5 blokjes blokje
Kookroom Kookroom
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Lamskroon met peterseliekorst, smeuïge muntpuree en erwtjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(63)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Smelt 2 el boter in de microgolfoven. Hak de peterselie en de bieslook grof. Meng er de geperste look, de mosterd en de boter onder en kruid met peper en zout. Mix glad. Schep er het paneermeel onder en zet koel.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het vlees met peper en zout en bak rondom bruin in hete boter. Leg de lamskroon in een ovenschaal en bestrijk de bovenkant met het kruidenmengsel. Zet 12 à 15 minuten in de oven tot het vlees mooi rosé is.
  3. Blancheer de erwtjes 5 minuten in licht gezouten water. Spoel daarna onder koud water. Mix de helft glad met de munt. Giet de aardappelen af en laat ze goed uitdampen. Voeg de gemixte erwtjes, de zure room en een scheutje olijfolie toe en stamp tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Haal het vlees uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie. Laat nog 5 minuten rusten. Giet het braadvocht in een steelpan en breng aan de kook. Giet er nog een scheutje water bij en brokkel er het bouillonblokje bij. Voeg de room toe en laat wat inkoken.
  5. Verdeel de muntpuree over de borden. Snij de lamskroon in mooie stukken en verdeel over de puree. Werk het gerecht af met de resterende erwtjes en extra verse munt. Geef er de saus bij.