Lamskroon met peterseliekorst, smeuïge muntpuree en erwtjes

Lamskroon met peterseliekorst, smeuïge muntpuree en erwtjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Smelt 2 el boter in de microgolfoven. Hak de peterselie en de bieslook grof. Meng er de geperste look, de mosterd en de boter onder en kruid met peper en zout. Mix glad. Schep er het paneermeel onder en zet koel.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het vlees met peper en zout en bak rondom bruin in hete boter. Leg de lamskroon in een ovenschaal en bestrijk de bovenkant met het kruidenmengsel. Zet 12 à 15 minuten in de oven tot het vlees mooi rosé is.

  3. Blancheer de erwtjes 5 minuten in licht gezouten water. Spoel daarna onder koud water. Mix de helft glad met de munt. Giet de aardappelen af en laat ze goed uitdampen. Voeg de gemixte erwtjes, de zure room en een scheutje olijfolie toe en stamp tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Haal het vlees uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie. Laat nog 5 minuten rusten. Giet het braadvocht in een steelpan en breng aan de kook. Giet er nog een scheutje water bij en brokkel er het bouillonblokje bij. Voeg de room toe en laat wat inkoken.

  5. Verdeel de muntpuree over de borden. Snij de lamskroon in mooie stukken en verdeel over de puree. Werk het gerecht af met de resterende erwtjes en extra verse munt. Geef er de saus bij.