
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamskronen Lamskroon | 1 | ||
Uien
Ui (fijngesnipperd) | 1 | ||
Munt Munt | |||
Pompoenpuree Pompoenpuree | 500 g g | ||
Kippenbouillon Kippenbouillon | 0,5 blokjes blokje | ||
Water
Water (heet water) | 200 ml ml | ||
Rode wijn Rode wijn | 150 ml ml | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | ||
Honing Honing | 1 el el | ||
Balsamicoparels Balsamicoparels | |||
Nootmuskaat Nootmuskaat | |||
Boter Boter | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listLamskroon met pompoenpuree
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een klontje boter in een pan en fruit de look met de ui. Kruid de lamskroon met peper en zout en bak langs rondom goudbruin. Leg de lamskroon in een ovenschotel en wrijf de bovenzijde in met boter. Bak de lamskroon in 10 minuten rosé.
- Los het bouillonblokje op in het hete water. Blus de pan waarin de lamskroon werd gebakken met de bouillon en de wijn en laat inkoken. Roer er de honing onder en haal door een zeef.
- Haal de lamskroon uit de oven en laat nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd in koteletjes. Bereid de pompoenpuree zoals vermeld op de verpakking. Schep telkens 2 lepels puree naast elkaar op 4 verwarmde borden. Leg de bolle kant van een lepel op een hoopje puree en trek kort en krachtig met een kleine bocht naar beneden. Doe hetzelfde met het andere hoopje. Leg er twee koteletjes tussen en werk af met de munt en de balsamicoparels. Bestrooi met wat nootmuskaat en geef er de saus bij.