De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamskroon met quinoa_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamskronen Lamskroon1
Sjalotten Sjalot2
Pijnboompitten Pijnboompitten4 el el
Dadels Dadel7
Balsamicocrème Balsamicocrème50 ml ml
Honing Honing2 el el
Quinoa Quinoa100 g g
Tijm Tijm takjes takje
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Lamskroon met quinoa

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(0)

Bereiding

  1. Snij de appel in stukjes. verwijder de pit uit de dadels en snij deze eveneens in kleine blokjes
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de lamskroon open in de lengte. Snipper de sjalotjes en bak ze samen met de pijnboompitten, stukjes appel en dadels een 5-8 tal minuten in olijfolie. Voeg de helft van de balsamicocrème en honing toe, kruid met peper, zout en wat tijm en bak nog eens 2 minuten.
  3. Vul de lamskroon met de noten-dadelvulling, vouw dicht en bind toe. Bruin de lamskroon eerst in de pan in wat boter met olijfolie. Lak de lamskroon met de overige balsamico en 1 eetlepel honing. Doe de quinoa in een ruime kom en druk de lamskroon in het bord met quinoa aan zodat je lamskroon een korstje van quinoa krijgt. Leg het lamsvlees vervolgens in een ovenschaal en zet 8-10 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat het vlees even rusten.
  4. Verwijder de touwtjes van de lamskroon en snij het vlees in plakjes. Serveer met aardappel-vichyssoise en gegrilde prei.