
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamskronen Lamskroon | 1 | ||
Sjalotten Sjalot | 2 | ||
Pijnboompitten Pijnboompitten | 4 el el | ||
Dadels Dadel | 7 | ||
Balsamicocrème Balsamicocrème | 50 ml ml | ||
Honing Honing | 2 el el | ||
Quinoa Quinoa | 100 g g | ||
Tijm Tijm | takjes takje | ||
Boter Boter | |||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listLamskroon met quinoa
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de appel in stukjes. verwijder de pit uit de dadels en snij deze eveneens in kleine blokjes
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de lamskroon open in de lengte. Snipper de sjalotjes en bak ze samen met de pijnboompitten, stukjes appel en dadels een 5-8 tal minuten in olijfolie. Voeg de helft van de balsamicocrème en honing toe, kruid met peper, zout en wat tijm en bak nog eens 2 minuten.
- Vul de lamskroon met de noten-dadelvulling, vouw dicht en bind toe. Bruin de lamskroon eerst in de pan in wat boter met olijfolie. Lak de lamskroon met de overige balsamico en 1 eetlepel honing. Doe de quinoa in een ruime kom en druk de lamskroon in het bord met quinoa aan zodat je lamskroon een korstje van quinoa krijgt. Leg het lamsvlees vervolgens in een ovenschaal en zet 8-10 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat het vlees even rusten.
- Verwijder de touwtjes van de lamskroon en snij het vlees in plakjes. Serveer met aardappel-vichyssoise en gegrilde prei.