De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Langzaam gegaard everzwijnragout met winterpuree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Everzwijnragout Everzwijnragout2 kg kg
Pancetta Pancetta
(fijngesneden)
150 g g
Uien Ui
(gesnipperd )
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
4
Rode wijn Rode wijn380 ml ml
Azijn Azijn100 ml ml
Bruine suiker Bruine suiker2 el el
Tomatenblokjes Tomatenblokjes800 g g
Runderbouillon Runderbouillon500 ml ml
Water Water375 ml ml
Tijm Tijm4 takjes takje
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor het bijgerecht

Wortelen Wortel
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Honing Honing1 el el
Tijmblaadjes Tijmblaadjes
(verse)
1 el el
Pastinaken Pastinaak1
Rapen Raap2
Aardappelen Aardappel
(bloemige)
500 g g
Eieren Ei1
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Zure room Zure room2 el el
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Langzaam gegaard everzwijnragout met winterpuree

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

3:25 u.
(18)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Kruid het vlees met peper en zout. Verwarm een scheut olijfolie in een diepe pan en schroei het vlees langs alle kanten dicht. Haal uit de pan en zet apart.
  3. Doe de pancetta in de pan en roerbak 2 minuten. Voeg de ui en look toe en bak even mee. Doe het vlees terug in de pan en voeg de wijn, azijn, suiker, tomatenblokjes, bouillon, het water en de tijm toe. Doe het deksel op de pan en zet 3 uur in de oven. Keer het vlees halverwege om.
  4. Schil ondertussen de wortelen en snij ze in de lengte in repen. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af. Bak de ui glazig in wat boter, voeg de wortelen toe en laat 5 minuten mee bakken. Druppel er de honing over en laat karamelliseren. Breng op smaak met de tijmblaadjes, peper en zout.
  5. Schil de aardappelen, pastinaak en raapjes en snij ze in hapklare stukken. Kook alles gaar in licht gezouten water. Giet af en pureer ze met de zure room, het ei en een klont boter. Roer er de bieslook door en kruid met peper en zout.
  6. Serveer de puree en wortelen bij het everzwijn.