De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Langzaam gegaarde lamsbout met chorizo, olijfjes en linzen_Main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Chorizo Chorizo250 g g
Lamsbouten Lamsbout2 kg kg
Sjalotten Sjalot
(gehalveerd)
8
Teentjes knoflook Teentje knoflook4
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Witte wijn Witte wijn
(droge)
200 ml ml
Aardappelen Aardappel
(geschild en in partjes)
8
Groene olijven Groene olijf
(pikante)
100 g g
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Chilipiment Chilipiment1 tl tl
Paprikapoeder Paprikapoeder1 el el
Linzen Linzen800 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Langzaam gegaarde lamsbout met chorizo, olijfjes en linzen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

4:00 u.
(6)

Bereiding

  1. Snij de chorizo in plakjes. Kruid de lamsbout met peper en zout en schroei het vlees langs alle kanten dicht in olijfolie. Haal de lamsbout uit de pan en bak de sjalotten 5 minuten. Maak met een mes kleine inkepingen in de lamsbout. Snij 2 teentjes look in dunne schijfjes en steek ze in de inkepingen, afgewisseld met een takje tijm.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het vlees, samen met de chorizo en de sjalotten in een ovenschaal. Schenk er de wijn over en zet de schaal 15 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur naar 160°C, dek het vlees af met aluminiumfolie en zet nog eens 1 uur in de oven. Leg de aardappelplakjes in een ovenschaal, hussel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 40 minuten mee in de oven. Verdeel het laatste kwartier de olijven langs de lamsbout. Laat het vlees na het bakken nog 10 minuten onder folie rusten voor het aan te snijden.
  3. Fruit de ui met de resterende geperste look glazig in olijfolie. Voeg het chilipiment en paprikapoeder toe en roerbak 1 minuut. Voeg de linzen toe en laat 3 minuten doorwarmen. Kruid met peper en zout. Serveer bij de lamsbout.