De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lasagne met courgette en tonijn

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Courgettes Courgette2
Tonijn Tonijn320 g g
Tomatensaus Tomatensaus350 g g
Halfvolle melk Halfvolle melk500 ml ml
Lasagnevellen Lasagnevel250 g g
Tarwebloem Tarwebloem50 g g
Boter Boter50 g g
Olijfolie Olijfolie3 el el
Pecorino Pecorino
(gemalen)
150 g g
Peper Peper
Zout Zout

Lasagne met courgette en tonijn

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(12)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de courgettes in de lengte in plakjes van 5 mm en bak ze 4 minuten in de olijfolie.
  3. Laat de boter smelten in een sauspannetje, voeg de bloem toe en laat even bakken. Voeg dan de melk toe en breng al roerend aan de kook tot je bechamelsaus dikt. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de tonijn en de tomatensaus en laat ook deze opwarmen.
  5. Nu kan je beginnen aan de opbouw van de lasagne. Start met een laagje tomatensaus met tonijn. Leg hierop een laagje courgettes en een laagje lasagnebladen. Nu komt het laagje bechamelsaus. Herhaal dit nog 2 keer en werk af met de gemalen pecorino.
  6. Laat de lasagne 30 minuten garen in de oven.