
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Bladspinazie Bladspinazie | 600 g g | |
Zoete aardappelen Zoete aardappel | 2 | |
Lasagnevellen Lasagnevel | 12 | |
Zalmfilets Zalmfilet | 500 g g | |
Ricotta Ricotta | 350 g g | |
Emmental
Emmental (geraspte) | 75 g g | |
Melk Melk | 100 ml ml | |
Nootmuskaat Nootmuskaat | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLasagne met zalm
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de ui in olijfolie glazig. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Schep de spinazie in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit.
- Roer de helft van de ricotta en de helft van de kaas door het spinaziemengsel. Breng op smaak met een snuf nootmuskaat, peper en zout. Snij de zalm in plakjes. Schil de zoete aardappelen en snij ze in dunne plakken.
- Verdeel een laagje aardappelplakken over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep er wat spinaziesaus open verdeel er de helft van de zalm over. Bedek met 3 à 4 lasagnevellen. Beleg opnieuw met aardappelplakken en een laag spinaziesaus.Verdeel er de rest van de zalm over. Leg opnieuw een laag lasagnevellen, aardappelplakken en spinaziesausen eindig met een laag lasagnevellen.
- Klop de rest van de ricotta los met een snuf nootmuskaat, de melk, peper en zout. Schep dit mengsel op de lasagne en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de lasagne 45 minuten in de oven.