Lasagne van everzwijnragout

Lasagne van everzwijnragout
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:50 u

Voorbereiding

  1. Fruit de ui met de look glazig in olijfolie. Voeg de ragout toe en bak op hoog vuur goudbruin. Voeg de champigons toe en roerbak 5 minuten. Giet er de passata bij en kruid met de tijm, peper en zout. Laat 40 minuten pruttelen.

  2. Laat de boter smelten en doe er de bloem bij. Giet er in delen de melk bij en blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout.

  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in en verdeel een beetje bechamelsaus op de bodem. Leg er een laag lasagnevellen op en schep er de helft van het vlees-champignonmengsel op.Leg daarbovenop opnieuw een laag lasagnevellen en druk ze zachtjes aan. Giet er opnieuw wat bechamelsaus over, beleg met een laag zoete aardappelplakjes en schep er opnieuw het vlees-champignonmensel op. Maak een laatste laag met lasagnevellen en schep er de rest van de bechamelsaus op. Bestrooi met de Parmigiano Reggiano en zet 45 minuten in de oven. Bedek de ovenschotel eventueel met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

  4. Haal de lasagna uit de oven en laat 10 minuten rusten vooraleer aan te snijden. Bestrooi net voor het serveren met de peterselie.