De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lasagne van rauwe groenten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Courgettes Courgette1
Bladspinazie Bladspinazie50 g g
Walnoten Walnoten8
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat50 g g
Tomaten Tomaat
(groot formaat)
1 - 2
Rode uien Rode ui0,5
Basilicum Basilicum1 bosjes bosje
Tijm Tijm
Platte peterselie Platte peterselie
Cashewnoten Cashewnoten100 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(+ extra voor de afwerking)
30 g g
Kookroom Kookroom50 ml ml
Citroenen Citroen
(geperst)
0,5
Teentjes knoflook Teentje knoflook3
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Lasagne van rauwe groenten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(2)

Bereiding

  1. Snijd de courgette in flinterdunne schijfjes. Leg ze in een kom, doordrenk ze met een goede scheut olijfolie en meng ze door elkaar. Voeg peper, zout en tijm toe en laat even weken.
  2. Week de cashewnoten gedurende 30 minuten in water, zeef en leg ze in de blender. Voeg de Parmigiano, het citroensap, 1/3 van de look, wat peterselie, verse tijm, peper en zout toe (of andere kruiden naar smaak). Voeg er tot slot nog een scheut olijfolie aan toe zodanig dat de textuur wat zachter wordt. Mixen maar!
  3. Maak met de blender een tapenade van 2/3 van de basilicumblaadjes, de walnoten, de jonge bladspinazie, 1/3 van de look, de versnipperde rode ui, de room, peper en zout.
  4. Mix de zongedroogde tomaten, verse tomaten en de rest van de look en van de basilicumblaadjes in de blender. Breng op smaak met tijm, peper en zout.
  5. Schik alles in fijne laagjes bovenop elkaar, te beginnen met de courgettes. Smeer naar keuze twee verschillende tapenades per laag (Parmigiano, basilicum of tomaten). Dek telkens af met een laagje courgettes. Eindig met een laag van courgettes en wat tomatensaus en basilicumtapenade. Dek uiteindelijk nogmaals af met het laatste laagje courgettes. Garneer eventueel met wat extra geraspte Parmigiano en een blaadje basilicum.

Recept geïnspireerd doorCarmen, Health Queen, in het kader vande Foodie Files. Lees hier meer!