De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lauwe carpaccio van hinde met seizoensfruit

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Hindesteaks Hindesteak4
Appels Appel
(Jonagold)
2
Rucola Rucola150 g g
Peper Peper
Boter Boter50 g g

Voor de vinaigrette:

Pistachenoten Pistachenoot
(gehakt)
50 g g
Blauwe bessen Blauwe bes
(in schijfjes)
100 g g
Citroenen Citroen
(geperst (naar smaak))
1
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Zeezout Zeezout

Lauwe carpaccio van hinde met seizoensfruit

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(0)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Verwarm boter in een pan en laat kleuren. Bak de hindesteaks aan alle kanten mooi aan. Kruid met 3 kleuren-pepermix. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet 6 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten alvorens in fijne plakjes te snijden.
  3. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
  4. Snijd de appels in fijne schijfjes.
  5. Stel de borden samen:Serveer een basis van appelschijfjes met daarop de plakjes lauwe hinde. Werk af met de rucola en de vinaigrette. Breng op smaak met een draai van de 3 kleuren-pepermix molen.

TIP: Serveer met licht getoaste sneetjes brood.