
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Hindesteaks Hindesteak | 4 | |
Appels
Appel (Jonagold) | 2 | |
Rucola Rucola | 150 g g | |
Peper Peper | ||
Boter Boter | 50 g g |
Voor de vinaigrette:
Pistachenoten
Pistachenoot (gehakt) | 50 g g | |
Blauwe bessen
Blauwe bes (in schijfjes) | 100 g g | |
Citroenen
Citroen (geperst (naar smaak)) | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | 1 dl dl | |
Zeezout Zeezout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLauwe carpaccio van hinde met seizoensfruit
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Verwarm boter in een pan en laat kleuren. Bak de hindesteaks aan alle kanten mooi aan. Kruid met 3 kleuren-pepermix. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet 6 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten alvorens in fijne plakjes te snijden.
- Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
- Snijd de appels in fijne schijfjes.
- Stel de borden samen:Serveer een basis van appelschijfjes met daarop de plakjes lauwe hinde. Werk af met de rucola en de vinaigrette. Breng op smaak met een draai van de 3 kleuren-pepermix molen.
TIP: Serveer met licht getoaste sneetjes brood.