
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de granola
Olijfolie Olijfolie | 100 ml ml | ||
Havermoutvlokken Havermoutvlokken | 100 g g | ||
Pecannoten
Pecannoten (grofgehakt) | 100 g g | ||
Walnoten
Walnoten (grofgehakt) | 100 g g | ||
Zaden Zaden | 100 | ||
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | 100 ml ml | ||
Mosterd Mosterd | 2 tl tl | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | ||
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 2 tl tl | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de salade
Citroenen
Citroen (geperst) | 0,5 | ||
Honing Honing | 1 el el | ||
Mosterd Mosterd | 1 tl tl | ||
Olijfolie Olijfolie | 100 ml ml | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Groene asperges
Groene asperge (met een dunschiller in linten geschild) | 500 g g | ||
Courgettes
Courgette (met een dunschiller in linten geschild) | 1 | ||
Wortelen
Wortel (geschild en vervolgens met een dunschiller in linten geschild) | 2 | ||
Rucola Rucola | 200 g g | ||
Feta Feta | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listLentesalade met hartige granola
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Voor de granola
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de olijfolie met de mosterd, het paprikapoeder, de garam masala-kruiden, peper en zout.
- Meng in een andere kom, de havervlokken, de noten en de zadenmix.
- Meng nu de natte ingrediënten door de droge ingrediënten.
- Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif 20 minuten in de voorverwarmde oven. Meng tussendoor eens goed dooreen .
- Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens in een luchtdichte pot te bewaren.
Voor de salade
- Meng het citroensap met de honing en de mosterd. Voeg nu, in een dunne straal en al kloppend, de olijfolie toe tot je een homogene dressing hebt. Proef en kruid met peper en zout.
- Meng de asperge-, courgette- en wortellinten in een kom en meng er de dressing doorheen. Schep over de rucola. Werk af met enkele eetlepels hartige granola en verkruimelde feta. Dien onmiddellijk op.