De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lentesalade met hartige granola

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de granola

Olijfolie Olijfolie100 ml ml
Havermoutvlokken Havermoutvlokken100 g g
Pecannoten Pecannoten
(grofgehakt)
100 g g
Walnoten Walnoten
(grofgehakt)
100 g g
Zaden Zaden100
Zonnebloemolie Zonnebloemolie100 ml ml
Mosterd Mosterd2 tl tl
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden2 tl tl
Peper Peper
Zout Zout

Voor de salade

Citroenen Citroen
(geperst)
0,5
Honing Honing1 el el
Mosterd Mosterd1 tl tl
Olijfolie Olijfolie100 ml ml
Peper Peper
Zout Zout
Groene asperges Groene asperge
(met een dunschiller in linten geschild)
500 g g
Courgettes Courgette
(met een dunschiller in linten geschild)
1
Wortelen Wortel
(geschild en vervolgens met een dunschiller in linten geschild)
2
Rucola Rucola200 g g
Feta Feta100 g g

Lentesalade met hartige granola

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(29)

Bereiding

Voor de granola

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de olijfolie met de mosterd, het paprikapoeder, de garam masala-kruiden, peper en zout.
  3. Meng in een andere kom, de havervlokken, de noten en de zadenmix.
  4. Meng nu de natte ingrediënten door de droge ingrediënten.
  5. Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif 20 minuten in de voorverwarmde oven. Meng tussendoor eens goed dooreen .
  6. Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens in een luchtdichte pot te bewaren.

Voor de salade

  1. Meng het citroensap met de honing en de mosterd. Voeg nu, in een dunne straal en al kloppend, de olijfolie toe tot je een homogene dressing hebt. Proef en kruid met peper en zout.
  2. Meng de asperge-, courgette- en wortellinten in een kom en meng er de dressing doorheen. Schep over de rucola. Werk af met enkele eetlepels hartige granola en verkruimelde feta. Dien onmiddellijk op.