De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lentesla met eieren, walnotenolie en feta

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Ijsbergsla Ijsbergsla
(in reepjes )
0,5
komkommers Komkommer
(ontpit en in halve maantjes )
1
Radijzen Radijs
(in plakjes )
1 bussels bussel
Muntblaadjes Muntblaadje
Kerstomaten Kerstomaat
(gehalveerd )
100 g g
Avocado's Avocado
(in plakjes )
1
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen )
3
Hardgekookte eieren Hardgekookt ei
(schaal verwijderd )
4
Eieren Ei
(rauw)
2
Broden Brood2 sneetjes sneetje
Feta Feta150 g g
Paneermeel Paneermeel5 el el
Tarwebloem Tarwebloem3 el el
Bieslook Bieslook
(gehakt)
2 el el
Walnotenolie Walnotenolie3 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Lentesla met eieren, walnotenolie en feta

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(23)

Bereiding

  1. Klop de eieren los met wat zout. Voeg de bloem toe en klop tot een lobbig mengsel. Haal de gekookte eieren door het mengsel en vervolgens door het paneermeel. Herhaal.
  2. Snij het brood in blokjes en bak ze goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Meng alle groenten in een grote kom. Doe er de muntblaadjes en de bieslook bij. Breng op smaak met een scheutje walnotenolie, peper en zout. Verbrokkel er de feta over.
  4. Bak de eieren goudbruin in hete frituurolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de sla over de borden. Snij de eieren open en leg op elk bord twee halve eieren.