De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lentesoepje met croque-monsieur en geroosterde radijsjes_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Olijfolie Olijfolie2 el el
Preistengels Preistengel
(in ringen gesneden )
400 g g
Groentebouillon Groentebouillon1 l l
Erwten Erwten
(diepvries)
450 g g
Radijzen Radijs1 bussels bussel
Basilicum Basilicum
(blaadjes)
Peper Peper
Zout Zout

Voor de croque-monsieur:

Roggebroodjes Roggebroodje8 sneetjes sneetje
Boter Boter100 g g
Kaas Kaas
(Hollandse extra gerijpt)
125 g g

Lentesoepje met croque-monsieur en geroosterde radijsjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(1)

Bereiding

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei gedurende 2 minuten. Voeg de groentebouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat 5 minuten koken.
  2. Voeg de erwten toe aan de soep en laat nog 2 minuten koken.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de radijsjes en snijd ze, afhankelijk van de grootte, in 2 of in 4. Verdeel ze over een bakplaat en besprenkel met voldoende olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster ze 20 minuten. Schep halverwege even om.
  4. Verwarm een croque-monsieurmachine, oven (200°C) of pan op een middelhoog vuur. Snijd met een broodmes sneetjes brood af en besmeer beide zijdes met boter. Leg er de Hollandse kaas tussen en bak de croque goudbruin klaar. Draai de croque om als je ze in de pan bakt en wacht geduldig af tot de kaas gesmolten is.
  5. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de geroosterde radijsjes en een croque-monsieur van roggebrood en kaas. Werk het geheel af met enkele frisse blaadjes basilicum.