
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | ||
Preistengels
Preistengel (in ringen gesneden ) | 400 g g | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 1 l l | ||
Erwten
Erwten (diepvries) | 450 g g | ||
Radijzen Radijs | 1 bussels bussel | ||
Basilicum
Basilicum (blaadjes) | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de croque-monsieur:
Roggebroodjes Roggebroodje | 8 sneetjes sneetje | ||
Boter Boter | 100 g g | ||
Kaas
Kaas (Hollandse extra gerijpt) | 125 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listLentesoepje met croque-monsieur en geroosterde radijsjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei gedurende 2 minuten. Voeg de groentebouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat 5 minuten koken.
- Voeg de erwten toe aan de soep en laat nog 2 minuten koken.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Was de radijsjes en snijd ze, afhankelijk van de grootte, in 2 of in 4. Verdeel ze over een bakplaat en besprenkel met voldoende olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster ze 20 minuten. Schep halverwege even om.
- Verwarm een croque-monsieurmachine, oven (200°C) of pan op een middelhoog vuur. Snijd met een broodmes sneetjes brood af en besmeer beide zijdes met boter. Leg er de Hollandse kaas tussen en bak de croque goudbruin klaar. Draai de croque om als je ze in de pan bakt en wacht geduldig af tot de kaas gesmolten is.
- Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de geroosterde radijsjes en een croque-monsieur van roggebrood en kaas. Werk het geheel af met enkele frisse blaadjes basilicum.