
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de labneh
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 750 g g | |
Zout Zout | 3 g g |
Voor de gehaktballetjes
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geplet) | 1 | |
Platte peterselie
Platte peterselie (fijngehakt) | 16 g g | |
Munt
Munt (fijngehakt) | 5 g g | |
Pijnboompitten Pijnboompitten | 50 g g | |
Gemengd gehakt
Gemengd gehakt (varken-kalf) | 500 g g | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 2 tl tl | |
Cayennepeper Cayennepeper | 0,5 tl tl | |
Eieren Ei | 1 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLibanese gehaktballetjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Leg een schone kaas- of theedoek in een vergiet. Plaats het vergiet in een diep bord of een kom. Meng het zout door de yoghurt en giet het in de kaas- of theedoek. Laat minstens 4 uur in de koelkast uitlekken, of tot je een dikke massa hebt.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Grill de pijnboompitten goudbruin in een droge pan op een middelhoog vuur. Let op dat ze niet verbranden!
- Meng het gehakt met de geplette knoflook, de verse kruiden, de specerijen, de pijnboompitten en het losgeklopt ei. Bewaar nog wat pijnboompitten en peterselie voor de afwerking. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Maak er gehaktballetjes van zo groot als een walnoot en leg in een ovenschotel. Zet de ovenschotel in de hete oven en bak 20 à 25 minuten.
- Schep de labneh uit de kaasdoek en presenteer in een mooie schaal. Leg er vervolgens de gehaktballetjes op en werk af met de pijnboompitten en peterselie.