De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Libanese gehaktballetjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de labneh

Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze750 g g
Zout Zout3 g g

Voor de gehaktballetjes

Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geplet)
1
Platte peterselie Platte peterselie
(fijngehakt)
16 g g
Munt Munt
(fijngehakt)
5 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten50 g g
Gemengd gehakt Gemengd gehakt
(varken-kalf)
500 g g
Paprikapoeder Paprikapoeder2 tl tl
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Eieren Ei1
Peper Peper
Zout Zout

Libanese gehaktballetjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(7)

Bereiding

  1. Leg een schone kaas- of theedoek in een vergiet. Plaats het vergiet in een diep bord of een kom. Meng het zout door de yoghurt en giet het in de kaas- of theedoek. Laat minstens 4 uur in de koelkast uitlekken, of tot je een dikke massa hebt.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Grill de pijnboompitten goudbruin in een droge pan op een middelhoog vuur. Let op dat ze niet verbranden!
  4. Meng het gehakt met de geplette knoflook, de verse kruiden, de specerijen, de pijnboompitten en het losgeklopt ei. Bewaar nog wat pijnboompitten en peterselie voor de afwerking. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Maak er gehaktballetjes van zo groot als een walnoot en leg in een ovenschotel. Zet de ovenschotel in de hete oven en bak 20 à 25 minuten.
  5. Schep de labneh uit de kaasdoek en presenteer in een mooie schaal. Leg er vervolgens de gehaktballetjes op en werk af met de pijnboompitten en peterselie.