De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Limoen-kaastaartjes met dadel-notenbodem en lime curd

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Dadels Dadel
((of gedroogde vruchten) )
200 g g
Walnoten Walnoten200 g g
Roomkaas Roomkaas300 g g
Suiker Suiker60 g g
Zure room Zure room120 g g
Eieren Ei2
Limoenen Limoen
(sap en geraspte schil )
1
Zonnebloemolie Zonnebloemolie2 el el
Hagelslag Hagelslag
Boter Boter

Voor de lime curd

Limoenen Limoen
(sap en rasp )
2
Boter Boter125 g g
Suiker Suiker200 g g
Eieren Ei2

Limoen-kaastaartjes met dadel-notenbodem en lime curd

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(2)

Bereiding

  1. Doe de dadels met de walnoten en de olie in een blender en mix glad. Verdeel het mengsel over 4 kleine beboterde springvormpjes.
  2. Verwarm de oven voor op 150°C. Meng de roomkaas met de zure room, de suiker, het limoensap en -rasp. Klop er één voor één de eieren door.
  3. Giet het mengsel in de vormpjes. Zet de taartjes 45 minuten in de oven en laat ze nadien, met de deur op een kier, afkoelen. Haal de taartjes uit de oven en haal ze voorzichtig uit de vormpjes. Laat ze volledig afkoelen in de koelkast.
  4. Rasp voor de lime curd de limoenen en pers het sap uit. Laat de boter met de suiker en citroenrasp au bain-marie smelten. Roer er daarna het citroensap door. Haal de kom van het vuur en laat even afkoelen. Klop de eieren los. Giet een scheutje van het citroenmengsel bij de eieren en klop goed door. Voeg dan alles bij elkaar, roer goed door elkaar en laat au bain-marie in ongeveer 15 minuten en al roerend indikken. Haal van het vuur om af te koelen en laat daarna verder opstijven in de koelkast.
  5. Besmeer de taartjes net voor het serveren met de curd en bestrooi met de hagelslag.