Limoen-kaastaartjes met dadel-notenbodem en lime curd

Limoen-kaastaartjes met dadel-notenbodem en lime curd
MoeilijkheidMakkelijk
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Doe de dadels met de walnoten en de olie in een blender en mix glad. Verdeel het mengsel over 4 kleine beboterde springvormpjes.

  2. Verwarm de oven voor op 150°C. Meng de roomkaas met de zure room, de suiker, het limoensap en -rasp. Klop er één voor één de eieren door.

  3. Giet het mengsel in de vormpjes. Zet de taartjes 45 minuten in de oven en laat ze nadien, met de deur op een kier, afkoelen. Haal de taartjes uit de oven en haal ze voorzichtig uit de vormpjes. Laat ze volledig afkoelen in de koelkast.

  4. Rasp voor de lime curd de limoenen en pers het sap uit. Laat de boter met de suiker en citroenrasp au bain-marie smelten. Roer er daarna het citroensap door. Haal de kom van het vuur en laat even afkoelen. Klop de eieren los. Giet een scheutje van het citroenmengsel bij de eieren en klop goed door. Voeg dan alles bij elkaar, roer goed door elkaar en laat au bain-marie in ongeveer 15 minuten en al roerend indikken. Haal van het vuur om af te koelen en laat daarna verder opstijven in de koelkast.

  5. Besmeer de taartjes net voor het serveren met de curd en bestrooi met de hagelslag.