Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Linzen
Linzen (gespoeld ) | 400 | |
Wortelen Wortel | 2 | |
Sjalotten Sjalot | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Eieren Ei | 1 | |
Havermout Havermout | 60 g g | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 2 tl tl | |
Currypoeder Currypoeder | 1 tl tl | |
Cayennepeper Cayennepeper | 0,5 tl tl | |
Ijsbergsla Ijsbergsla | 100 g g | |
Hummus Hummus | 200 g g | |
Pistolets Pistolet | 4 | |
Kaas met verse kruiden Kaas met verse kruiden | 4 tl tl | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLinzen-wortelburgers met hummus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe de havermout in de mixkom en hak turbo/10 seconden. Snij de sjalot en wortelen in grove stukken. Doe de linzen, sjalot, wortelen, gepelde knoflook, de kruiden en een scheutje olijfolie mee in de mixkom en mix alles 10 seconden/stand 6. Voeg het ei toe, kruid met peper en zout en meng alles nog eens reverse/2 minuten/stand 3. Schep alles in een kom en zet 30 minuten in de koelkast.
- Vorm burgers van het mengsel en bak ze in een koekenpan goudbruin in olijfolie.
- Snij de pistolets open. Besmeer de ene helft met hummus, beleg met enkele blaadjes ijsbergsla en leg er een burger op. Werk af met een toefje kruidenkaas. Sluit met de ander helft van de pistolets en serveer meteen.