Linzen-wortelburgers met hummus

Linzen-wortelburgers met hummus
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Doe de havermout in de mixkom en hak turbo/10 seconden. Snij de sjalot en wortelen in grove stukken. Doe de linzen, sjalot, wortelen, gepelde knoflook, de kruiden en een scheutje olijfolie mee in de mixkom en mix alles 10 seconden/stand 6. Voeg het ei toe, kruid met peper en zout en meng alles nog eens reverse/2 minuten/stand 3. Schep alles in een kom en zet 30 minuten in de koelkast.

  2. Vorm burgers van het mengsel en bak ze in een koekenpan goudbruin in olijfolie.

  3. Snij de pistolets open. Besmeer de ene helft met hummus, beleg met enkele blaadjes ijsbergsla en leg er een burger op. Werk af met een toefje kruidenkaas. Sluit met de ander helft van de pistolets en serveer meteen.