De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Linzen-wortelburgers met hummus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Linzen Linzen
(gespoeld )
400
Wortelen Wortel2
Sjalotten Sjalot1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Eieren Ei1
Havermout Havermout60 g g
Paprikapoeder Paprikapoeder2 tl tl
Currypoeder Currypoeder1 tl tl
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Ijsbergsla Ijsbergsla100 g g
Hummus Hummus200 g g
Pistolets Pistolet4
Kaas met verse kruiden Kaas met verse kruiden4 tl tl
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Linzen-wortelburgers met hummus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(2)

Bereiding

  1. Doe de havermout in de mixkom en hak turbo/10 seconden. Snij de sjalot en wortelen in grove stukken. Doe de linzen, sjalot, wortelen, gepelde knoflook, de kruiden en een scheutje olijfolie mee in de mixkom en mix alles 10 seconden/stand 6. Voeg het ei toe, kruid met peper en zout en meng alles nog eens reverse/2 minuten/stand 3. Schep alles in een kom en zet 30 minuten in de koelkast.
  2. Vorm burgers van het mengsel en bak ze in een koekenpan goudbruin in olijfolie.
  3. Snij de pistolets open. Besmeer de ene helft met hummus, beleg met enkele blaadjes ijsbergsla en leg er een burger op. Werk af met een toefje kruidenkaas. Sluit met de ander helft van de pistolets en serveer meteen.